Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ETE-ΔΕΗ: ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ

Με βάση τις διατάξεις του μνημονικού πολυνομοσχεδίου (έκτρωμα), πουψηφίστηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναπροσαρμόζεταιπρος το δυσμενέστερο ο δημόσιο - υπαλληλικός κώδικας, γεγονός που ανατρέπει ολοσχερώς και το πειθαρχικό δίκαιο που ίσχυε στον Όμιλο ΔΕΗ,επί δεκαετίες.
Ουσιαστικά με την ρύθμιση αυτή καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας, γιακάθε μισθωτό που για τον οποιονδήποτε λόγο (αντικειμενικό ήυποκειμενικό) ελέγχεται πειθαρχικά, δηλ. (του
ασκείται πειθαρχικήδίωξη ή έχει παραπεμθεί ήδη σε πειθαρχικό έλεγχο από τιςαρμόδιες υπηρεσιακές Επιτροπές).
Πρόκειται για μια αντισυνταγματική ρύθμιση, που παραβιάζει κατάφορα τονεργασιακό πολιτισμό, η οποία ήρθε προκειμένου να σπείρει την φοβία στιςτάξεις των εργαζομένων, να περιορίσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και νακαταστήσει τους εργαζόμενους όμηρους, έναντι του απόλυτου διευθυντικούδικαιώματος και της διοικητικής αυθαιρεσίας.
Αξιολογώντας την σοβαρότητα του θέματος και προκειμένου ναενημερωθούν, αλλά και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι μέλημας, από τους κίνδυνους που εγκυμονούν, παραθέτουμε περιεκτικήανάλυση των αντισυνταγματικών διατάξεων.
Παράλληλα ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι με την συνδρομή τωνΝομικών μας Συμβούλων, αποκρυπτογραφούμε σε βάθος τις βλαπτικέςδιατάξεις του Νόμου, προκειμένου να τις προσβάλλουμε σε νομικό επίπεδοκαι να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την εφαρμογή τους.
Τις διατάξεις αυτές, που προσβάλλουν την εργασιακή μας υπόστασηκαι αξιοπρέπεια, εμείς, οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ, θα τιςκαταργήσουμε στην πράξη.