Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Διαψεύδει τα περί προτάσεων πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ η Εθνική Τράπεζα

Με απόλυτο τρόπο διαψεύδει η Εθνική Τράπεζα δημοσιεύματα συνδέουν τη διαδικασία αναχρηματοδότησης των δανείων της ΔΕΗ με πώληση του ΔΕΔΔΗΕ ή παγίων του Δικτύου Διανομής.
Η διάψευση έρχεται μέσω επιστολής που απέστειλε η Εθνική Τράπεζα στην εφημερίδα Καθημερινή.
Αναλυτικά, η επιστολή που φέρει τίτλο «Η Εθνική Τράπεζα για τη ΔΕΗ» έχει ως εξής:
«Αναφορικά με το άρθρο της Οικονομικής “Καθημερινής”, της Τρίτης 27ης Φεβρουαρίου 2018, υπό τον τίτλο “Η ΔΕΗ επιβεβαιώνει την «Κ» διαψεύδοντας”, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. επιθυμεί να διευκρινίσει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι αναφορές του
δημοσιεύματος περί προτάσεων πώλησης περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ.
Τυχόν συζητήσεις χρηματοοικονομικής συνεργασίας εμπίπτουν στη συνήθη τραπεζική και εταιρική πρακτική, ανακριβείς διαρροές επί των οποίων θίγουν τα συμφέροντα των εμπλεκομένων.
Για πληροφορίες σχετικά με τυχόν συζητήσεις χρηματοδοτικής συνεργασίας του εταιρικού δανεισμού της ΔΕΗ, η Εθνική Τράπεζα παραπέμπει το αναγνωστικό κοινό στο από 25/2/2018 δελτίο Τύπου της ΔΕΗ.
Εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε.
Δημήτρης Καποτόπουλος, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής
Βασίλης Καραμούζης, β. Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής»
Η ΔΕΗ, στην ανακοίνωση που αναφέρεται και στην επιστολή της Εθνικής Τράπεζας, ανέφερε ότι βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανείων της που λήγουν τον Απρίλιο του 2019 και ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ (και όχι 2,2 δις. ευρώ) και είχε χαρακτηρίσει ως «αποκύημα φαντασίας» δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχει σύνδεση της διαδικασίας αναχρηματοδότησης με πώληση του ΔΕΔΔΗΕ ή παγίων του Δικτύου Διανομής.



 https://energypress.gr/news/diapseydei-ta-peri-protaseon-polisis-ton-perioysiakon-stoiheion-tis-dei-i-ethniki-trapeza