Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Αναγγελία θυέλλης από τον Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ


 
Συναδέλφισσες  - συνάδελφοι,

Ο όμιλος ΔΕΗ βρίσκεται σε τραγική κατάσταση ενόψει του νέου ενεργειακού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται στη χώρα μας, με βάση τις μνημονιακές επιταγές που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ.
Το σχέδιο «εξυγίανσης» έτσι όπως το αποκαλεί η Διοίκηση, άρχισε από τον ΔΕΔΔΗΕ με την εφαρμογή του Business Plan που έχει σχεδιάσει η ίδια η Διοίκηση της Επιχείρησης ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ, χωρίς να γνωρίζει απολύτως τίποτε η Ομοσπονδία και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΕΔΔΗΕ.  Είναι η νέα τακτική «δημοκρατικής»  αντίληψης  των γεγονότων με  «αριστερή»  χροιά και εργατική φιλευσπλαχνία.
Έχοντας ως αρχή «το αποφασίζουμε και διατάσομε» ο Αναπληρωτής  Διευθύνων Σύμβουλος ανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη το κλείσιμο Περιοχών και πρακτορείων, αρχής γενομένης από την Περιοχή Κεντρικής Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία σε όλη την επικράτεια.  
Στο «φιλεργατικό» του έργο, δυστυχώς έχει  συμπαραστάτες εκπροσώπους εργαζομένων, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την ηγεσία της φιλοκυβερνητικής και εργοδοτικής παράταξης ΕΑΜΕ/ΕΤΕ Θεσσαλονίκης, καθώς έσπευσε να επικροτήσει την απόφαση του κυβερνητικού εντολοδόχου. Ταυτιζόμενοι με τις θέσεις του, όσον αφορά το κλείσιμο του Π/Κ Καμένων Βούρλων, το κλείσιμο του Υ/ΠΚ Ασπροβάλτας, το κλείσιμο της περιοχής ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το κλείσιμο του Υ/ΠΚ Αρναίας, το κλείσιμο του Π/Κ Αλεξάνδρειας, το κλείσιμο του Υ/ΠΚ Ελευθερουπόλεως, με μια και μοναδική απαίτηση:
Την κατ΄ ιδίαν ενημέρωση τους  από τον Αναπληρωτή  Διευθύνων Σύμβουλο ως προς το χρονοδιάγραμμα του εφιαλτικού σεναρίου, χωρίς να δείξουν κανένα ενδιαφέρον για την τύχη των συναδέλφων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
 Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον και αναρωτούνται ποιος θα τους φυλάξει από τους φύλακες (ΕΑΜΕ) και τους οδοστρωτήρες της Επιχείρησης.
Από πού ορμώμενος και με ποίου εντολές λειτουργεί ως καίσαρας ο Αναπληρωτής   Διευθύνων Σύμβουλος; 
Αφού κόπτεται για το καλό του ΔΕΔΔΗΕ, όπως προφανώς θα μας έλεγε, τι έχει να μας πει για τον πεπαλαιωμένο στόλο οχημάτων που κυκλοφορούν στο ΔΕΔΔΗΕ Θεσσαλονίκης και την έλλειψη των μέσων ατομικής προστασίας και υλικών, με άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων;
Δυστυχώς μόνο στις θεομηνίες θυμάται τους τεχνίτες, μετά τους ξεχνά μέχρι να υπάρξει το επόμενο θύμα, αλλά πάνω απ΄ όλα προέχει η φιλοδοξία.
Στο τέλος θα κλείσει και όλες τις Περιφέρειες λες και είναι φέουδό του, έτσι όπως συμπεριφέρεται. Στο «θεάρεστο» αυτό έργο τι ρόλο παίζει ο οδηγός του άσπροu insignia, παρακείμενος του «φεουδάρχη»,  που ενεφανίσθη ξανά στο προσκήνιο μετά τον εξοστρακισμό του από τις παρυφές της εξουσίας;
Καλαμοκαβαλάρηδες και μαυρογιαλούροι δεν γίνονται αποδεκτοί από τον κόσμο της εργασίας και δεν έχουν το δικαίωμα να αγνοούν την Ομοσπονδία γιατί δεν τους είναι αρεστή.
Δεν μπορεί ο πολυπράγμων Αναπληρωτής  Διευθύνων Σύμβουλος να λέει ανακρίβειες για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, προκειμένου να περάσει τα αντεργατικά και κομματικά του σχέδια και την εκποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, γιατί κανείς από τα δύο θεσμικά όργανα (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Εκπρόσωπος  Εργαζομένων) ΔΕΝ συμφώνησαν ΠΟΤΕ σε αντίστοιχα σχέδια διάλυσης και κατακερματισμού της Επιχείρησης.
Η ΔΑΚΕ Ε.ΤΕ Θεσσαλονίκης ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαράδεκτη, αντεργατική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του ΕΑΜΕ Θεσσαλονίκης και την νεοφιλελεύθερη πρακτική των «αριστερών» κίλερ της αγοράς.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι.
Η ΔΑΚΕ Ε.ΤΕ Θεσσαλονίκης έθεσε τις αντιδράσεις και τις θέσεις της στην Διοίκηση της Π.Μ-Θράκης & στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο για το επικείμενο κλείσιμο των Π/Κ και της περιοχής Κεντρικής Θεσσαλονίκης.
Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε τα σχέδια της Διοίκησης και των προθύμων εργατοπατέρων.
Η παραπληροφόρηση, η προπαγάνδα και οι «καλοθελητές» συνδικαλιστές, δεν επαρκούν για να απαξιωθεί μια Επιχείρηση του Ελληνικού λαού.


Γραφείο τύπου ΔΑΚΕ Ε.ΤΕ Θεσσαλονίκης