Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Στα 20 εκατ. ετησίως το έξτρα κόστος έκδοσης μηνιαίων λογαριασμών


Σε 20 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζει η ΔΕΗ την επιβάρυνση από την έκδοση μηνιαίων λογαριασμών ηλεκτρικού ραύματος, αντί των γνωστών διμηνιαίων, όπως προτείνει ο υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Σε  20 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζει η ΔΕΗ την επιβάρυνση από την έκδοση μηνιαίων λογαριασμών ηλεκτρικού ραύματος, αντί των γνωστών διμηνιαίων, όπως προτείνει ο υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
{Πρόκειται για μέτρο, το οποίο έχει συζητηθεί μεταξύ του υπουργού και του προέδρου και διευθύντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη και ήδη εξετάζεται, στο πλαίσιο των κινήσεων για τη βελτίωση της ρευστότητας της επιχείρησης και την ανάσχεση  των κόκκινων λογαραισμών, καθώς εκτιμάται ότι πιο εύκολα ο πελάτης θα εξοφλήσει το μικρότερο μηνιαίο τίμημα.
Αλλωστε αυτή είναι η πρακτική που εφαρμόζουν και οι περισσότεροι από τις ιδιωτικές εταιρίες προμήθειας ηλεκτρισμού.
Γιια τη ΔΕΗ όμως η μετάβαση από τους διμηνιαίους στους μηνιαίους λογαριασμούς προκαλεί σημαντική επιβάρυνση, της τάξης των 20 εκατ. ευρώ ετησίως όπως υπολογίζουν οι υπηρεσίες της, καθώς θα πρέπει να αποστέλει ταχυδρομικά λογαιρασμούς κάθε μήνα σε 6,5-7 εκατ. πελάτες και να πολλαπλασιάσει τις καταμετρήσεις, ειδικά αν εφαρμοστεί η πρόταση του υπουργού για έκδοση του πρώτου λογαριασμού ως έναντι και τον επόμενο μήνα του εκκαθαριστικού. Σήμερα ο εκκααθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται ανά τετράμηνο. Ταυτόχρονα θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα και το πληροφορικό σύστημα της ΔΕΗ.
Πάντως οι  υπηρεσίες της ΔΕΗ έχουν αρχίσει να εξετάζουν τρόπους για τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου αναφέρουν στελέχη της επιχείρησης, προσθέτοντας ότι η αρχή θα μπορούσε να γίνει από τους μεγάλους οικιακούς καταναλωτές.
Οι  εμπορικοί  καταναλωτές.πληρώνουν ήδη με μηνιαίους λογαριασμούς
Σε συνέντευξη  στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8  ο υπουργός δήλωσε ότι  πρότεινε στον κ. Παναγιωτάκη την έκδοση  μηνιαίων λογαριασμών, εκ των οποίων ο πρώτος θα είναι έναντι και ο δεύτερος ο εκκαθαριστικός. Αυτή την πολιτική ακολουθούν σήμερα οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ, πρόσθεσε ο υπουργός, εκτιμώντας ότι η πρακτική αυτή   διευκολύνει τους καταναλωτές να αποπληρώνουν μικρότερα ποσά, δίνοντας τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να εισπράττει τα χρήματα της πιο γρήγορα.
Τέλος ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε βραδυφλεγή βόμβα για τη ΔΕΗ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.


http://www.businessenergy.gr/