Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ – ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ

Την τελευταία εξαετία, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας βρίσκεται στο στόχαστρο των επιβαλλόμενων πολιτικών ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης. Θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες πολλών δεκαετιών καταργούνται, οι Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις  καταστρατηγούνται, το Ασφαλιστικό Σύστημα αποδομείται και το Κράτος Πρόνοιας συρρικνώνεται.   Η οικτρή διάψευση των αριστερών υποσχέσεων σχεδόν σε όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν την  χώρα μας που ξεκινά από την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και φτάνει μέχρι και την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και λιμανιών, αποδεικνύει ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα οφείλει να παραμείνει δύσπιστο και επικριτικό σε κάθε υποσχεσιολογική.. ρητορεία που δεν περιλαμβάνει στοιχειοθετημένα επιχειρήματα και ειδικά όταν προέρχεται από πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν αποδομητικά σε όλα τα επίπεδα. Οι περιπτώσεις Κατρούγκαλου, Φίλη και Τσακαλώτου δείχνουν ότι  οι νέοι μαθητευόμενοι μάγοι μπορούν και αποτελειώνουν ότι χρήσιμο και θετικό είχε απομείνει σε αυτόν τον τόπο

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: 
 Η κοροϊδία της κυβέρνησης Τσίπρα είναι μεγάλη και στο ενεργειακό κομμάτι αφού η πώληση του ΑΔΜΗΕ δεν σταμάτησε και δεν υπάρχει εργασιακή εξασφάλιση παρά τις εξαγγελίες για διατήρηση του, στον Όμιλο ΔΕΗ και μάλιστα αυτή η κοροϊδία  συνέβη μπροστά σε δεκάδες εργαζόμενους στο Ροσινιόλ. Το ίδιο πλέον ισχύει και για την ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ όπου αντί η αριστερή διακυβέρνηση να προστατέψει τον δημόσιο και κοινωνικό ρόλο της Επιχείρησης συνεχίζει πλέον σε νέα βάση να διαπραγματεύεται με τους δανειστές για την υλοποίηση ενός σχεδίου που το έχει αποδοκιμάσει πριν δύο χρόνια όλη η κοινωνία ειδικά της Βορείου Ελλάδος θυμίζοντας σε όλους ότι με τους σκληρούς αγώνες εκείνης της περιόδου είχαμε αναγκάσει την προηγούμενη κυβέρνηση να μας επιτάξει. Στο ίδιο αρνητικό μοτίβο για την εύρυθμη λειτουργία του Ομίλου κινείται και η αναγκαστική παραχώρηση του 50% μεριδίου των πελατών της ΔΕΗ σε ιδιώτες Πάροχους και παράλληλα το πρόβλημα ρευστότητας και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί που φτάνουν τα 2.5. δισ ευρώ βάζουν ταφόπλακα στο όποιο αναπτυξιακό πλάνο έχει η ΔΕΗ αλλά διακυβεύεται και η υγιή βιωσιμότητας της.  Επίσης η μετοχοποίηση του 17%, η είσοδος του στρατηγικού επενδυτή, ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ, δείχνουν ότι προχωρά κανονικά η άλωση του Ομίλου ΔΕΗ από ξένα συμφέροντα και αναξιόπιστους επενδυτές.  
Η έλλειψη υλικών στο ΔΕΔΔΗΕ, οι συνεχόμενες απόπειρες από πλευράς διοίκησης για το κόψιμο  επιδομάτων και βαρδιών έχουν προσθέσει κι άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία του Ομίλου και ευτυχώς η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ απέδειξε ότι έχει και γρήγορα αντανακλαστικά αλλά και αποτελεσματικότητα αφού με στοχευόμενες δράσεις επανακτήσαμε ότι μας στέρησε παράτυπα η διοίκηση και η πρόσφατη  υπογραφή της συμπληρωματικής Σ.Σ.Ε. δείχνει ότι οι παρεμβάσεις μας πιάνουν τόπο.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Οι εργαζόμενοι του ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ  απαιτούν, από όλους εμάς, οι προθέσεις και οι διακηρύξεις μας να γίνονται πράξεις, να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το δίκιο μας με αποτελεσματικό τρόπο χωρίς υπερφιλόδοξες αοριστίες και τέλος να υπηρετήσουμε τους συναδέλφους με αφοσίωση χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ομίλου ΕΤΕ- ΔΕΗ σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες που ζούμε παραμένει ένα δυνατός φάρος αγωνιστικότητας, ελπίδας και αλληλεγγύης διότι δεν ψηφίσαμε την διάσπαση της Επιχείρησης και δεν μεταλλαχθήκαμε σε δήθεν προοδευτικές και επαναστατικές παρατάξεις ώστε να παραπλανήσουμε ξανά  τους συναδέλφους με κορώνες υποκριτικής αγωνιστικότητας  όταν η πρώην ΠΑΣΚΕ και οι σημερινοί κλώνοι (ΕΑΜΕ, ΕΠΑΔ) αλλά και η ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ) με την ψήφο τους, σε προηγούμενα  Συνέδρια  ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ τον δημόσιο και κοινωνικό ρόλο της Επιχείρησης αλλά κα τις κατακτήσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος. 
Η παραταξή μας, κατήγγειλε την προηγούμενη προβληματική ΕΣΣΕ  του 2012 που δημιουργούσε το πρόβλημα της μεταθετότητας και τονίζαμε όλες τις δυσκολίες που έρχονται. Παράλληλα αντισταθήκαμε στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας φορέα από την αρχή του μνημονίου όταν κάποιοι άλλοι στήριζαν τις καταστροφικές πολιτικές Κουτρουμάνη και των συνεχιστών του. 
Επίσης προτείναμε εδώ και πολλά χρόνια ότι η πιο λειτουργική  λύση για την βιωσιμότητα του Ομίλου ήταν τα κοινοπρακτικά σχήματα με την ΔΕΗ να έχει τον πρώτο και πλειοψηφικό λόγο και τώρα οι  σημερινοί αριστεροί υπουργοί Σταθάκης και Σκουρλέτης συμφωνούν μαζί μας ότι όντως αυτά τα σχήματα θα μπορούσαν να σώσουν τη ΔΕΗ.

Συνάδελφοι
 Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ομίλου ΕΤΕ- ΔΕΗ συνεχίζει δυναμικά, αποτελεσματικά  με συνέπεια λόγων και έργων την παρεμβατική και αγωνιστική πορεία της αφού στα πιο καίρια ζητήματα που απασχολούν τη ΔΕΗ, το ΔΕΔΔΗΕ, και τον ΑΔΜΗΕ  οι θέσεις και οι απόψεις μας ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ.

  Γραφείο Τύπου Δ.Α.Κ.Ε./Ε.ΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ