Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

O Κώστας Σκρέκας τομεάρχης ενέργειας

Ανακοινώθηκαν από τη Συγγρού οι συντονιστές και οι τομεάρχες της ΝΔ, οι οποίοι θα σχηματίσουν τη «σκιώδη κυβέρνηση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα παρακολουθούν στενά τα κυβερνητικά πεπραγμένα. Τομεάρχης ενέργειας και περιβάλλοντος ορίστηκε ο κ. Κώστας Σκρέκας, βουλευτής Τρικάλων.


Βιογραφικό

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΣΚΡΕΚΑΣ
Βουλευτής Ν.Δ. Π.Ε. Τρικάλων
Ο Κώστας Σκρέκας γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1973. Κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Καραγκούνη και είναι..
πατέρας της Αλεξάνδρας και της Σοφίας.
Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τη διετία 1997-1999 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού με διάκριση. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Μεγάλων Έργων (MSc in Constructing Management, στο Τμήμα Civil Engineering) στο University of Birmingham της Αγγλίας. 
Μιλάει Αγγλικά, και έχει βασικές γνώσεις της Γαλλικής γλώσσας.
Συνέγραψε εργασίες όπως «Ανάκτηση – Ανακύκλωση Πλαστικών Απορριμμάτων» και «The Use of Value Management Methodology for the Development of Business Plan» καθώς και άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές οικονομικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Συμμετείχε σε δεκάδες διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις θεματικές ενότητες: Negotiations, Strategic Management, Global Marketing Management.
Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών ετών εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως μέλος της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Το 1994 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Αρχικά ως μάνατζερ Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης εταιριών στον χώρο του εμπορίου και στη συνέχεια υπήρξε συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 12 χρόνια εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων (FMCGS).
Το 2012 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και εξελέγη Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Την 25η Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Τρικάλων.
Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στη  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και στη Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.
Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015.