Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ και ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Συναδέλφισσες –οι,
Η Ένωσή μας, στο τελευταίο ΔΣ, αποφάσισε την έναρξη
απεργιακών κινητοποιήσεων για την επίλυση πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν τον εργαζόμενο καθημερινά και δεν τον αφήνουν απερίσκεπτο να εργαστεί με ηρεμία και ασφάλεια στην εργασία του.
Χρόνια τα αιτήματα μας για προσλήψεις προσωπικού, εφόσον η εντατικοποίηση της εργασίας έχει γίνει βασικός
παράγοντας ατυχημάτων και έχει οδηγήσει στην «εργολαβοποίηση των πάντων» με τις γνωστές κακοτεχνίες.
Χρόνια τα αιτήματά μας για εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, με κατάλληλα υλικά και ΜΑΠ/ΜΟΠ (Μέσα Ατομικής και Ομαδικής Προστασίας).
Σε όλα αυτά τα ζητήματα έχει προστεθεί και η ένταξη των...
εργαζόμενων στα ΥΒΑΕ, που με αυθαίρετες ερμηνείες Σ.Σ.Ε., δεν μπαίνει στην ουσία του προβλήματος αλλά προσπαθεί να προσθέσει άλλη μία οικονομική αφαίμαξη για τους εργαζόμενους.
Έχοντας όλα αυτά τα δεδομένα, έχοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς την απόδοση των οφειλόμενων αναπαύσεων, το σωματείο μας αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Δεκεμβρίου του 2015.
Οι κινήσεις μας οδήγησαν την Διοίκηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την ΕΤΕ/ΔΕΗ, συνεπικουρούμενη από την Ομοσπονδία μας, για την επίλυση των προβλημάτων που άπτονται του τεχνικού κλάδου, έχοντας άμεσο αντίκτυπο σε όλο τον Όμιλο.
Μετά τις επαφές που έγιναν με τις Διοικήσεις των δύο εταιριών, δεσμεύτηκαν για την άμεση επίλυση μεγάλου μέρους των προβλημάτων μας.
Η Ένωσή μας, κρατώντας υπεύθυνη στάση, σε αντίθεση με άλλους, δεν αρνήθηκε ποτέ τον διάλογο. Παρόλα αυτά δεν επαναπαυόμαστε στις δεσμεύσεις και τονίζουμε ότι, εάν δεν έχουμε οριστική λύση στα αιτήματά μας, θα προχωρήσουμε στην δέσμευση μας απέναντι στα μέλη μας για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.


ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Του σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Στουρνάρη αρ. 73-75, και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΠΡΟΣ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.)» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Περραιβού 20 & Καλλιρρόης 5, και εκπροσωπείται νομίμως,
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
1. Στον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κάτοικο Αθηνών, λεωφ. Μεσογείων αρ. 119,
2. Στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κάτοικο Αθηνών, οδός Σταδίου αρ. 29.
3. Στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, Πλατεία Βικτωρίας, αριθ. 7, Αθήνα.

Η συνδικαλιστική μας οργάνωση έχει επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί προς την επιχείρηση για την μη ορθή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, κατά την εκτέλεση της εργασίας από τους συναδέλφους μας, και γενικότερα για τις συνθήκες εργασίας οι οποίες εγκυμονούν νέους κινδύνους για τους συναδέλφους μας.
Η εντατικοποίηση της εργασίας, με τη μόνιμη απασχόληση των συναδέλφων πέραν του νομίμου ωραρίου, έχει γίνει βασικός παράγοντας ατυχημάτων, ενώ αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα έλυναν το πρόβλημα, έχει προτιμηθεί η «εργολαβοποίηση» των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τις γνωστές κακοτεχνίες.
Όπως ήδη σας έχουμε δηλώσει, η συνδικαλιστική μας οργάνωση θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ειδικά όταν αυτά αφορούν στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητά τους, με κάθε μέσο.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, κατά τη συνδερίασή του την 04/11/2015,:
ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ
Α. Την πραγματοποίηση στάσης εργασίας τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, από ώρα 7:00πμ έως ώρα 10:00 πμ.
Β. Την αποχή όλων των εργαζομένων από τις ακόλουθες, ενδεικτικά όχι περιοριστικά, ενέργειες:
- κανένας τεχνίτης δεν απασχολείται μόνος του σε στοιχεία υπό τάση (ως τέτοιες θεωρούνται και οι εργασίες αντικατάστασης Ασφαλειών σε Πιλλαρ).
- καμία ενέργεια υπό τάση στα δίκτυα Μέσης Τάσης, εφόσον δεν υπάρχει επικεφαλής και δυο τεχνίτες.
- Καμία εργασία πέραν του νομίμου ωραρίου (ημερήσιου και εβδομαδιαίου), παρά μόνο στις περιπτώσεις που ορίζεται από το νόμο.
- Καμία εργασία δεν πραγματοποιείται εφόσον μειώνει το χρόνο ανάπαυσης μεταξύ βαρδιών.
- Δεν οδηγούμε – δεν επιβιβαζόμαστε σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα εφόσον δεν οδηγούνται από επαγγελματία οδηγό (Τ5).
- Κανένας τεχνίτης δεν οδηγεί υπηρεσιακό όχημα, ανεξάρτητα εάν είναι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος.
- Καμία χρήση ΙΧ αυτοκινήτων για υπηρεσιακούς λόγους.
- Καμία συμμετοχή σε συνεργεία που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια στην εργασία και συγκεκριμένα όταν δεν υπάρχει σωστή επάνδρωση συνεργείων.
Με αίτημα:
Την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας και τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ στη διαδικασία Δημοσίου Διαλόγου που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 14:00 στα γραφεία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, Πλατεία Βικτωρίας αρ. 7, σύμφωνα με τη διάταξη του αρ. 3 του ν. 2224/1994.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς που απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.
Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2015
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΩΜΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                           ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ