Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Σημαντική παρέμβαση του Προέδρου της ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της
ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ, Εμμανουήλ Τωμαδάκη, στο  Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Πτολεμαΐδα.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ/ΔΕΗ εκφράζοντας τις αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα, το Δ.Σ του συλλόγου του, πρόσθεσε ότι για τη συμπληρωματική ΕΣΣΕ που θα υπογραφεί το επόμενο χρονικό διάστημα οφείλει η Ομοσπονδία να διεκδικήσει:
 - Την καταβολή των αναδρομικών του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας (15 %), που η Επιχείρηση αρνείται να καταβάλλει για τους μήνες που προχώρησε στην περικοπή του, δηλαδή από 1-6-2014 μέχρι και 30-4-2015, οπότε και το..
επαναχορήγησε.
 - Την επίλυση του προβλήματος που  έχει σχέση με την  πληρωμή των οφειλομένων ημερών ανάπαυσης (ρεπό).
- Την άρση των αδικιών στο θέμα της ετεροαπασχόλησης και των κλιμακίων που απασχολεί δεκάδες συναδέλφους .
 - Την επανασύσταση των πολυϊατρείων σε όλη την Επικράτεια.
 Τόσο ο Πρόεδρος της ΕΤΕ/Ομίλου-ΔΕΗ όσο και Γ. Γραμματέας του συλλόγου, Κώστας Μανιάτης εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της ΔΕΗ με την αρνητική εξέλιξη που θα υπάρξει σε λίγα χρόνια όπου εξαναγκάζουν την Επιχείρηση να έχει μόνο το 50% των πελατών αλλά και την επιβολή σε μοντέλο πώλησης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες μέσω των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ).
Επίσης ανέφερθηκε ότι η οικονομική πορεία της ΔΕΗ είναι σε μεγάλη πτώση λογω του τεράστιας οφειλής που προκύπτει από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς που φτάνει στα δύο δισ ευρώ.