Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Έκπληξη και αγανάκτηση για τη νέα παρέμβαση του Κ.Μητσοτάκη

Έκπληξη, αγανάκτηση και οργή προκαλεί η νέα παρέμβαση του
Κ.Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό των εργαζομένων και το μέλλον της ΔΕΗ, λιγες ημέρες μετα την ανάλογη επίθεση του Στέφανου Μάνου.

Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ) όπως και ο κ.Μάνος (πολιτευτής της Δράσης), χωρίς να κρύβουν την εμπάθεια που τρέφουν προς τη ΓΕΝΟΠ και τους εργαζόμενους,στη ΔΕΗ επανέρχονται (19/6/2015) με εχθρική παρέμβαση και με δήλωσεις που στρέφονται ενάντια στον ασφαλιστικό φορέα και το μέλλον της ΔΕΗ: «Να καταργηθεί η ετήσια επιχορήγηση του ταμείου ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ και κάλυψη των κενών από την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», με δημοσιονομικό όφελος 600 εκατ. ευρώ».

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ξεκάθαρες θέσεις και επιχειρήματα καταγγέλλει την.. προσπάθεια συκοφάντησης και στοχοποίησης των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ υπενθυμίζει στους κ.Μητσοτάκη και Μάνο και ταυτόχρονα ενημερώνει τους πολίτες για άλλη μια φορά ότι:

1. Ο Ν.2773/99 υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον τότε Συνασπισμό. Ήταν κύρωση της σύμβασης μεταξύ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Ελληνικού κράτους.

2. Από τη λειτουργία του Ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ, βάση του Ν 4491/66 και ειδικότερα του άρθρου 7 παρ.2 έχει σχηματισθεί περιουσία αυτού του φορέα ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ (σύστημα ασφάλισης στον εργοδότη).

3.Το κράτος αναγνωρίζει πλήρως τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς τον ασφαλιστικό της φορέα έναντι της προαναφερόμενης ενσωματωμένης περιουσίας και υποκαθιστά τη ΔΕΗ σε όλες τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της. Ειδικότερα, οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει εν προκειμένω το κράτος, αποτελούν ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ έναντι της ενσωματωμένης περιουσίας.

4. Οι καταβολές του κράτους (παρ.2) συνιστούν ΠΑΓΙΟ ΠΟΡΟ του νέου ασφαλιστικού φορέα προσωπικού ΔΕΗ και θα εγγράφονται στον εκάστοτε κρατικό προϋπολογισμό, στην εισαγωγική έκθεση του οποίου γίνεται αναφορά ότι η εγγραφή αυτή γίνεται ΕΝΑΝΤΙ της ενσωματωμένης περιουσίας (αντιπαροχή) του φορέα.

Ο νόμος που ψηφίστηκε κ.Μητσοτάκη σε καμιά περίπτωση δεν είναι ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ του ασφαλιστικού των εργαζομένων αλλά υποχρέωση και δέσμευση του κράτους ως αντιπαροχή.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι την 1η Νοεμβρίου 1999 η βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνη τομεάρχης Ανάπτυξης και Ενέργειας κ.Ν.Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί θετική εξέλιξη ότι η κυβέρνηση Σημίτη υιοθέτησε τις προτάσεις της ΝΔ για την οριστική ρύθμιση του ασφαλιστικού θέματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ».

Όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις ( και οι αρμόδιοι υπουργοί κ.Πετραλιά, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης ) σε όλους τους ασφαλιστικούς νόμους συμπεριλαμβάνουν αυτούσιο το άρθρο 34 του Ν. 2773.

Αυτή είναι η αλήθεια για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ κ.Μητσοτάκη και κ.Μάνο, όπως περιλαμβάνεται στους νόμους του κράτους.

Γραφείο Τύπου
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ