Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ: ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΝΕΑ ΣΣΕ ΣΤΟ ΔΕΔΔΗΕ

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ
Διοίκησης και Συνδικάτου και κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί μετά την υπογραφή της Σ. Σύμβασης στη ΔΕΗ, υπογράφηκε την Πέμπτη 30-4-2015 η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στα γραφεία της εταιρείας, μεταξύ του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, εκ μέρους της Διοίκησης και του Προέδρου και Γ. Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του.. ΔΕΔΔΗΕ.
Την νέα ΣΣΕ δεν υπέγραψαν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, μερικά εκ των οποίων είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με στόχο να ακυρωθεί η υπογραφή της. Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τους εργαζόμενους η νέα ΣΣΕ είναι πλέον
γεγονός, οι αντεργατικές και αντισυναδελφικές τους συμπεριφορές δεν πέρασαν.   Το περιεχόμενο της νέας Συλλογικής Σύμβασης είναι ακριβώς το ίδιο με το περιεχόμενο της Συλλογικής Σύμβασης της ΔΕΗ που υπογράφηκε στις 27-2-2015, συν την οριστική επίλυση του επιδόματος επικινδύνου εργασίας στην κατηγορία Τ4Α, όπου επαναχορηγείται πλέον σε όλους τους συναδέλφους της κατηγορίας ανεξαρτήτως αν υπάγονται στο καθεστώς των ΒΑΕ και ΥΒΑΕ.
Είναι μια Σύμβαση η οποία έχει ως βασικούς άξονες:
       Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
       Την αποτροπή μειώσεων σε κλιμάκια και επιδόματα
       Τη συνεχή καταβολή των μισθολογικών κλιμακίων
Μετά την ολοκλήρωση της Σ. Σύμβασης στο ΔΕΔΔΗΕ, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η αντίστοιχη Σύμβαση θα υπογραφεί και στον ΑΔΜΗΕ, ώστε να ολοκληρωθεί και να εφαρμοστεί σε όλο τον Όμιλο ΔΕΗ το περιεχόμενο της νέας Σ. Σύμβασης Εργασίας.
Η διάρκεια της ΣΣΕ είναι τριετής και η υπογραφή της είχε ως αποτέλεσμα: οι Κασσάνδρες να διαψευσθούν, τα σχέδιά ορισμένων να μην περάσουν και η σπίλωση του Συνδικάτου να αποτύχει. 
Οι εργαζόμενοι κέρδισαν, τηρουμένων των αναλογιών μέσα στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που ζει η χώρα μας και το σύνολο των εργαζομένων.

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ