Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΤΙΜΟΥΜΕ την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Από τους ηρωικούς αγώνες των εργατών στο Σικάγο το 1886, η 1η
Μάη αποτελεί διαχρονικά την αφετηρία για την κατάκτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.
Δεκαετίες μετά, οι εργαζόμενοι ζουν τα τελευταία χρόνια τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης της οικονομικής ολιγαρχίας. Ζουν την καρατόμηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους. Ζουν την επιστροφή τους σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.
Στόχος των πολιτικών που επιβλήθηκαν τα τελευταία κυρίως χρόνια, είναι η κατάργηση του 8ώρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, των δικαιωμάτων στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι, δηλαδή, η κατάργηση δικαιωμάτων που δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά..
διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.

Τα μνημόνια αποτέλεσαν το εργαλείο, προκειμένου η χώρα μας να μπει σε ένα συνεχώς ανατροφοδοτούμενο κύκλο οικονομικής ύφεσης και μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας να οδηγηθούν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων και χαράτσια, κατάργηση δομών του κοινωνικού κράτους, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων κλπ.
Πέντε χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα μάχεται αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χωρίς να έχει επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά ο ίδιος ανυποχώρητος αγώνας θα συνεχιστεί ενάντια στην επιχειρούμενη, με τελεσίγραφα και εκβιασμούς, προσπάθεια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ να συνεχιστεί η επιβολή μνημονιακών πολιτικών.
Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ, ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονιακών πολιτικών, οι οποίοι στοχοποιήθηκαν και λοιδορήθηκαν, λόγω της αντίστασής τους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
                Την επαναφορά των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
                Την αξιοπρεπή διαβίωσή, εργαζομένων και συνταξιούχων.
                Την παρέμβαση του Προέδρου και Δ. Συμβούλου της ΔΕΗ προς τις διοικήσεις των θυγατρικών ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ για την άμεση υπογραφή ΣΣΕ.
                Την προστασία του Ομίλου ΔΕΗ, ώστε να λειτουργεί υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος και του Έλληνα καταναλωτή.
                Τη διατήρηση του 51% των μετοχών και το μάνατζμεντ στο Κράτος.
                Την άρση των αδικιών που γίνονται εις βάρος της ΔΕΗ, έναντι των ιδιωτών ανταγωνιστών ηλεκτροπαραγωγών.
Η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα μέλη της, στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια, σε όλη τη χώρα, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, μαζί με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για την Εργατική Πρωτομαγιά, για την προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης.
Ενώνουμε τη φωνή μας, μαζί με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, την Παρασκευή στις 11 π.μ.
Για να έχουμε αύριο εργασία
Για να έχουμε προοπτική
Για να έχουμε μέλλον.
ΤΙΜΟΥΜΕ την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ