Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Έτοιμος για … «δυαρχία» ο ΑΔΜΗΕ


Σε αλλαγή καταστατικού προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες ο ΑΔΜΗΕ, με μια κίνηση η οποία προϊδεάζει για συγκατοίκηση στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια της εταιρείας περισσότερων του ενός εκτελεστικών μελών. Οι αλλαγές αναμένεται – εκτός απροόπτου – να οριστικοποιηθούν την Τετάρτη. 

Το πιθανότερο σενάριο, βάσει των αλλαγών που έχουν αποφασιστεί προβλέπει ότι θα υπάρξει ένας εκτελεστικός πρόεδρος και ένας εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος. Μεταξύ των δύο ..θέσεων θα υπάρξει διαχωρισμός αρμοδιοτήτων ανά τομέα με τον πρόεδρο να αναλαμβάνει την εποπτεία κάποιων διευθύνσεων και λειτουργιών και τον διευθύνοντα αντίστοιχα να έχει υπό την επίβλεψή του άλλες διευθύνσεις. Για τη μία από τις δύο θέσεις, η μία επιλογή φαίνεται ότι έχει ξεκαθαρίσει με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό κ. Μ. Κορωνιωτάκη να έχει θέσει μια ισχυρή υποψηφιότητα ώστε να επιστρέψει τελικά στον ΑΔΜΗΕ και μάλιστα στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εταιρείας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Κορωνιωτάκης είχε αρχικά επιλεγή για τη θέση του αντιπροέδρου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΔΕΗ, ωστόσο προκρίθηκε τελικά η επιλογή σε εκτελεστική θέση στη θυγατρική του ομίλου από την οποία και προέρχεται.
 

Η δεύτερη θέση φαίνεται ότι και εκείνη έχει συγκεκριμένο φαβορί, αν και κάποιες πληροφορίες θέλουν ακόμη να μην έχει «κλείσει» οριστικά. Σε κάθε περίπτωση οι επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι διευθυντές από την ίδια την εταιρεία. Κάποιες πηγές, εκφράζουν έναν καταρχήν δισταγμό για το κατά πόσο το νέο αυτό σχήμα θα είναι λειτουργικό, ωστόσο όπως όλα δείχνουν και τα δύο στελέχη που θα τοποθετηθούν, θα προέρχονται από την εταιρεία και κατά συνέπεια θα γνωρίζουν εκ των έσω τα ανοιχτά θέματα τις ισορροπίες και τις λειτουργίες του ΑΔΜΗΕ. Έχουν δηλαδή ένα παραπάνω πλεονέκτημα ότι θα μπορούν από την επόμενη μέρα που θα αναλάβουν καθήκοντα να «πιάσουν» δουλειά. 
 http://energypress.gr/news/etoimos-gia-dyarhia-o-admie