Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΒΑΕ-ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ ΔΕΔΔΗΕ

Σήμερα 25-9-2014 συγκλήθηκε σε τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΤΕ/ΔΕΗ και ασχολήθηκε με σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ, όπως :
1.     Οι εξελίξεις και η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», σε συνδυασμό με την ασφαλιστική μας περιουσία.
2.     Μαζί με όλα τα ζητήματα που υπάρχουν, κυρίαρχο παραμένει το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης, όπου παραβιάζονται συλλογικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, είναι κυρίαρχο ζήτημα ανατροπής.
3.     Αποφασίστηκε η τέλεση του αναβληθέντος Γενικού Συμβουλίου να διεξαχθεί τον Νοέμβριο μήνα, σε χώρο και χρόνο που θα αποφασίσει το Προεδρείο του σωματείου μας μετά την εξουσιοδότηση που δόθηκε από το Δ.Σ.
Μετά τη συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου μας, συνεπικουρούμενο από το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, με το νέο Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ζωντανό Κων/νο, έγινε εκτενή αναφορά σε ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Με ουσιαστικά επιχειρήματα αναδείξαμε το δίκαιο της κατηγορίας Τ4Α, σχετικά με την ένταξή τους στο καθεστώς των ΒΑΕ και την διακοπή του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.
Περιμένουμε από τον κ. Ζωντανό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς τα Προεδρεία της ΕΤΕ/ΔΕΗ και ΓΕΝΟ/ΔΕΗ αντίστοιχα, προκειμένου να λυθεί ουσιαστικά και οριστικά το ζήτημα της κατηγορίας Τ4Α, όσον αφορά την ένταξή τους στα ΒΑΕ και το επίδομα επικινδύνου εργασίας.
Ενημερώνουμε όλους τους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΗ, ότι η ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές που έχει συστήσει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την νέα Ε.Σ.Σ.Ε. σε όλες της εταιρείες του Ομίλου (ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ).
Οι συνάδελφοι μέλη μας, συνεχίζουν να εργάζονται πάντα με σεβασμό και φιλότιμο, όπως το προηγούμενο χρονικό διάστημα προς όφελος της κοινωνίας και της Επιχείρησης, χωρίς να παραμελούμαι την υγιεινή και ασφαλή εργασία μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ –ΚΗΕ