Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ:Άλλοι δουλεύουν στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και άλλοι πληρώνονται!

Αυτές τις ημέρες του καλοκαιριού που οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και κυρίως η κατηγορία των εναεριτών δίνουν μεγάλο αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης, χωρίς κανένα ίχνος αναγνώρισης από την Διοίκηση και την Πολιτεία, την ίδια στιγμή τα Διοικητικά στελέχη και οι ημέτεροί τους προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, με προκλητικές αποφάσεις όπως :
Η απόφαση των Δ.Σ. των Διοικήσεων του Ομίλου ΔΕΗ, με την οποία τα στελέχη του Ομίλου και οι ημέτεροι σε αυτούς (αποσπασμένοι κ.α.), θα πληρωθούν τις κανονικές τους άδειες τα τελευταία χρόνια, με τον εντυπωσιακό αριθμό των 6500 ημερών.
Τη στιγμή που μόνο η Γενική Διεύθυνση Υποστηρικτικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ..
θα πληρώσει 1657 ημέρες κανονικής άδειας, την ίδια στιγμή κόβουν το επίδομα επικινδύνου εργασίας στους εναερίτες, προφανώς για να εξοικονομήσουν χρήματα για να ικανοποιήσουν τους εαυτούς τους και τους ημετέρους τους με την πληρωμή των αδειών τους.
Άλλοι δουλεύουν στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και άλλοι πληρώνονται.
Αναρωτιόμαστε, γιατί δεν δόθηκαν οι συγκεκριμένες άδειες στον κανονικό τους χρόνο, όπως υποχρεώνουν το υπόλοιπο προσωπικό του Ομίλου και γιατί την ίδια στιγμή κρατάνε κλειδωμένα τα ρεπό των συναδέλφων που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή εδώ και πολλά χρόνια;
Οι εργαζόμενοι που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους κάθε μέρα, καθώς δεν τους παρέχονται τα μέτρα ατομικής προστασίας, ταυτόχρονα τους τιμωρούνε μισθολογικά και εργασιακά για να «απολαύσουν» τον ιδρώτα τους τα στελέχη υποβασταζόμενα από τις παχυλές καρέκλες τους.
Απαιτούμε την δίκαιη και άμεση λύση του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας και της ρύθμισης των κλειδωμένων Ρεπό.
Ως πότε κύριοι των Διοικήσεων του Ομίλου ΔΕΗ θα μας εμπαίζετε και θα προκαλείται την κοινωνία με τα προκλητικά σας προνόμια;
Αυτή είναι η χρηστή Διοίκηση σας, δυο μέτρα και δυο σταθμά; Όλα δικά σας και το βάρος στους εργαζόμενους;
Το αρμόδιο Υπουργείο τα γνωρίζει όλα αυτά και τι κάνει;
Αναμένουμε τις απαντήσεις του.
Ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση έχουν ακέραιη την ευθύνη για τα πεπραγμένα στον Όμιλο ΔΕΗ και να αντιληφτούν το ποιος είναι ο πραγματικά προνομιούχος και ποιος ο αδικημένος στη ΔΕΗ.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει τα προνομιούχα Διοικητικά στελέχη του Ομίλου ΔΕΗ και οι ημέτεροί τους, να καρπώνονται τον ιδρώτα των εργαζομένων και ταυτόχρονα να είναι πάντα στο απυρόβλητο.
Η κυβέρνηση και το εποπτεύων υπουργείο έχει την ευθύνη του όλου θέματος και είναι υποχρεωμένη να αποκαταστήσει άμεσα την τάξη στην Επιχείρηση, διαφορετικά θα είναι εκτεθειμένη στον Έλληνα καταναλωτή που δεν μπορεί να πληρώσει το αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.