Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΔΑΚΕ Ι.Τ.: Ο … “ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ” ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!!!



Την ώρα που οι θεσμοί στην Ελλάδα δέχονται ισχυρότατο πλήγμα στην αξιοπιστία τους, κάποιοι απ΄
αυτούς που τους εκπροσωπούν, αντί να τους προστατέψουν επιδίδονται σε μηχανορραφίες και σε “εξωθεσμικές” συναλλαγές υπονομεύοντας τους περεταίρω.
Από τη μια η ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τα … “ΤΑΞΙΚΑ” παζάρια του Φωτόπουλου και από την άλλη ο Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ, στήνει ανίερες συμμαχίες χρησιμοποιώντας τον θεσμικό του ρόλο, ώστε να διασωθεί συνδικαλιστικά και πολιτικά. Δυστυχώς σε αυτή του την απέλπιδα προσπάθεια συνέβαλαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ, μιας και σε κρίσιμα ζητήματα και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ο εν λόγω, του παρέχουν σανίδα σωτηρίας.
Είναι πλέον σαφές ότι ο … “Αυτοκράτορας” είναι γυμνός !!! Βασίζεται σε ευκαιριακές πλειοψηφίες υποσχόμενος ανταλλάγματα. Είναι πλέον καθαρό ότι ο Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ, χρησιμοποιεί κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, αγνοώντας επιδεικτικά την ύπαρξη των υπολοίπων συνδικαλιστικών παρατάξεων στη συνομοσπονδία και χρησιμοποιεί τον θεσμικό του ρόλο, όχι για να του προσδώσει την αξία και την αίγλη που έπρεπε να έχει, αλλά για να διασώσει τον εαυτό του και τον εγωισμό του.
Δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τις δομές και τους φορείς του συνδικάτου ως “φέουδό” του και ως μοχλό εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων δικών του και ενός, μικρού ευτυχώς, “κονκλαβίου συνταξιούχων” τους οποίους εκτρέφει συστηματικά.
Η θεσμική εκτροπή και ο κατήφορος στον οποίο οδηγεί τα όργανα του κινήματος ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνουν αποδεκτά από την παράταξή μας!!!
Η καταδίκη τέτοιων φαινομένων είναι αυτονόητο καθήκον όλων μας και σ’ ότι μας αφορά με την ευθύνη που μας αναλογεί θα αναλάβουμε, όπως μέχρι σήμερα έχουμε πράξει, όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες θωράκισης και προάσπισης των θεσμών και των θεσμικών οργάνων του κινήματος. Δεν θα του επιτρέψουμε να μετατρέψει την συνομοσπονδία σε “ορειβατικό σύλλογο”…
Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έδωσε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, και παρά του ότι είχε απέναντί της το σύνολο των… “ταξικών δυνάμεων”, τις ανίερες και ετερόκλιτες συμμαχίες κάποιων δικών μας στελεχών αλλά και τις υπόγειες συνεργασίες κομματικών παραγόντων της Συγγρού με στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ, εξέλεξε 10 μέλη στη Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.
Οι παραπάνω ανίερες και ετερόκλιτες συμμαχίες αφενός στέρησαν από την ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ την πρωτιά και την Προεδρία της ΓΕΝΟΠ και αφετέρου μετά και την προσχώρηση του Προέδρου του Σπάρτακου και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ στη ΓΕΝΟΠ στο ψηφοδέλτιο Φωτόπουλου, έδωσαν το “φιλί της ζωής” στο… υπόλοιπο της ΠΑΣΚΕ της ΓΣΕΕ.
Για εμάς οι καρέκλες δεν ήτανε ποτέ αυτοσκοπός. Όπως μέχρι σήμερα έτσι και τώρα με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τα στελέχη και τα μέλη της ΔΑΚΕ και με τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ, θα δώσουμε τις μάχες σε όλα τα επίπεδα ώστε να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των άλλων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας προασπιζόμενοι τα δίκαια των εργαζόμενων και των πολιτών.
Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ που άντεξαν, δεν ενέδωσαν στις πιέσεις και δεν συμμετείχαν στις κάθε λογής συνδιαλλαγές και να τους ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν.
Είναι φυσικά αυτονόητο ότι για όσα από τα στελέχη μας στήριξαν άλλα ψηφοδέλτια εκτός από το ψηφοδέλτιο που επίσημα κατέθεσε η ΔΑΚΕ, ισχύουν απαρέγκλιτα όσα ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της παράταξής μας (άρθρο 22 παρ. Γ4 κανονισμός λειτουργίας ΔΑΚΕ Ι.Τ.).
Τέλος, το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση είναι ένα:

ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Η ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ
ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ
ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ

Η ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΜΑΓΑΖΙ” ΚΑΝΕΝΟΣ!!!

ΑΝΗΚΕΙ & ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.