Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

O Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαχειριστών Διανομής

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Γεώργιος
Κόλλιας εξελέγη μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαχειριστών Διανομής Ηλεκτρισμού (European Distribution System Operators - EDSO) από τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα στις 20 Μαρτίου 2014.
Η εκλογή του κ. Κόλλια στο Δ.Σ. του Συνδέσμου αποτελεί σημαντική Ελληνική επιτυχία. Στο Σύνδεσμο συμμετέχουν 33 εταιρείες Διαχείρισης Δικτύων Ηλεκτρισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες εταιρίες της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας όπως η Γαλλική ERDF, η Ιταλική ENEL, η Γερμανική RWE, η Σουηδική VATTENFAL, οι Ισπανικές ENDESA και IBERDROLA και η Πορτογαλική EDP.
Ο Σύνδεσμος EDSO (www.edsoforsmartgrids.eu) αναγνωρίζεται ως ο κύριος εκπρόσωπος των Διαχειριστών Διανομής Ηλεκτρισμού από τους θεσμικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλπ) και συμμετέχει στις διαβουλεύσεις των σχετικών θεσμικών πρωτοβουλιών (Οδηγίες, Κανονισμοί, Ερευνητικά Προγράμματα).
Ένας από τους βασικούς σκοπούς του Συνδέσμου είναι να μετατρέψει το όραμα των Έξυπνων Δικτύων σε πραγματικότητα, ώστε να συμβάλει με τη βέλτιστη διαχείριση των δικτύων ηλεκτρισμού, στην αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ και στην εξοικονόμηση ενέργειας, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.