Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ image Sm
ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
Ή ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ
ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;

Συναδέλφισσες –φοι,
Οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που δημιούργησαν τις δεκαετίες που πέρασαν, μετά τον καταστροφικό πόλεμο, όλες τις κοινωφελείς και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις της πατρίδας μας. Συνεπώς, μόνο αυτοί, έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για την τύχη της περιουσίας της χώρας. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί όλους τους συνάδελφους του ομίλου ΔΕΗ πρώτοι να συνυπογράψουν, μέσω των συλλόγων τους, το αίτημα για δημοψήφισμα με το ερώτημα:
Μπορεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση να πουλάει επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας και κοινής ωφέλειας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού;
Σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία έχει εκδώσει το ηλεκτρονικό βιβλίο «Χάριν του δημοσίου συμφέροντος … ένα παραμύθι … και μια ιστορία» που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ, αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης. Το βιβλίο αυτό θα σταλεί σε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να το μεταφορτώσουν ελεύθερα από τον ιστότοπο της ομοσπονδίας μας. (www.genop.gr)
Το βιβλίο ακολουθώντας την ιστορία του ηλεκτρισμού στη χώρα μας, σε τεχνικό, οικονομικό, νομοθετικό και πολιτικό επίπεδο, θα βοηθήσει κάθε Έλληνα πολίτη να σχηματίσει δική του άποψη - με βάση αδιαμφισβήτητα δεδομένα και ιστορικά γεγονότα - για τους παράγοντες της οικονομικής προόδου της Ελλάδας μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και να αντιληφθεί κάποια από τα βασικά αίτια που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση.
Επίσης σας κάνουμε γνωστό ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα ενημερώσει όλα τα κόμματα, εντός και εκτός βουλής, τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς και θα τους καλέσει να πάρουν δημόσια θέση επί του αιτήματος.
Όλες οι απαντήσεις από τα κόμματα και τους φορείς θα δημοσιεύονται στον ιστότοπο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, γιατί πιστεύουμε ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ποιοι επιθυμούν και ποιοι δεν επιθυμούν, να έχουν ρόλο και συμμετοχή οι πολίτες σε θέματα που αφενός είναι κρίσιμα για τη χώρα τους και αφετέρου αφορούν άμεσα την επιβίωσή τους.
Να μάθει ποιοι θέλουν να διαχειρίζονται ερήμην του και εν λευκώ την περιουσία του - και μάλιστα να την διαχειρίζονται με τρόπο που να είναι αντίθετος ακόμα και με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.
Πρέπει επίσης να γίνει σαφές σε κάθε Έλληνα πολίτη, ότι εάν ιδιωτικοποιηθούν η περιουσία, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις και οι στρατηγικές υποδομές της πατρίδας μας, υπεύθυνοι θα είμαστε όλοι μας, γιατί αυτά τα στοιχεία συγκροτούν την κυρίαρχη δυναμική και την ανεξαρτησία μιας χώρας αφού οι πολίτες της είναι αυτοί που αποτελούν την άμυνα της χώρας σε περιόδους οικονομικών πολέμων και έχουν την υποχρέωση να την προστατεύσουν από τους εισβολείς.
Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε όλες τις τοπικές κοινωνίες να συγκεντρώσουν υπογραφές και να υποστηρίξουν το αίτημα του δημοψηφίσματος.
«Εκείνος που μένει στο σπίτι όταν αρχίζει η πάλη
κι αφήνει άλλους να αγωνίζονται για τη δική του υπόθεση
αυτός πρέπει να προσέχει: διότι
όποιος δεν μοιράστηκε την πάλη
θα μοιραστεί την ήττα.
Ούτε καν την ήττα αποφεύγει
όποιος θέλει να αποφύγει την πάλη: διότι
παλεύει για την υπόθεση του εχθρού
εκείνος που δεν πάλεψε για τη δική του υπόθεση.»
Μπέρτολτ Μπρεχτ
ΥΓ: Το αίτημα του δημοψηφίσματος αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και κοινής ωφέλειας.