Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΕΤΕ-ΔΕΗ:ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ στο Ν. για τον ΑΔΜΗΕ


 "Δεν θα αφήσουμε έρμαια στα κελεύσματα της κάθε Διοίκησης τους συναδέλφους μας στον ΑΔΜΗΕ"
  
Ο αγώνας για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ δεν τελείωσε, καθώς η ψήφιση των άρθρων του νομοσχεδίου αναβλήθηκε για την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου με ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Μετά από παρεμβάσεις που έγιναν από τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας έγιναν οι εξής τροποποιήσεις:


  1. Η επικίνδυνη διάταξη του άρθρου 5, που προέβλεπε ότι η περαιτέρω πώληση του Ομίλου θα γίνει με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, αποσύρθηκε μετά την έντονη αντίδρασή μας και αρμόδια θα είναι η Βουλή.
  2. Για το συνταξιοδοτικό των ΒΑΕ και των ΥΒΑΕ προβλέπεται ότι:

«Η σύνταξη των μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένων στο ΤΑΠ-ΔΕΗ που απασχολούνται σε ειδικότητα που υπάγεται στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων καθώς και όσων απασχολούνται σε ορυχεία, σταθμούς παραγωγής και δίκτυα της ΔΕΗ και συνταξιοδοτούνται μετά την 1/1/2013, υπολογίζεται για κάθε έτος ασφάλισης με 1/30 των συντάξιμων αποδοχών τους».



3.     Το πιο βασικό είναι ότι, «διατηρούνται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ όπως αυτά προβλέπονται και ισχύουν στο νόμο 4001/2011, άρθρο 103».
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναλόγως θα παρεμβαίνουμε για να αποτρέψουμε τα σχέδια του ξεπουλήματος του Ομίλου ΔΕΗ στην πράξη, γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και τίποτε δεν τελείωσε και σας δηλώνουμε ότι :
  • Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Δ.Σ. και σε καμία Γεν. Συνέλευση να πάρει απόφαση για ξεπούλημα του Εθνικού μας Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
  • Θα διεκδικήσουμε με κάθε νομικό μέσο το μπλοκάρισμα του διαγωνισμού για την πώλησή του.
  • Δεν θα αφήσουμε έρμαια στα κελεύσματα της κάθε Διοίκησης τους συναδέλφους μας στον ΑΔΜΗΕ.
Έχουμε αγώνα μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε να τον δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασιστικά για να έχουμε επιτυχία.
                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ –ΚΗΕ