Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μειώσεις στο βιομηχανικό ρεύμα αποφάσισε η ΔΕΗ


Εκπτώσεις στα τιμολόγια του βιομηχανικού ρεύματος, τόσο στην
Υψηλή όσο και στη Μέση Τάση αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ. Ειδικότερα, η επιχείρηση ανακοίνωσε σήμερα ότι εισάγονται δεκαπέντε νέα τιμολόγια, 7 στην Υψηλή και 8 στη Μέση Τάση, τα οποία εξασφαλίζουν ανταγωνιστικές τιμές για τις βιομηχανίες.  Συγκεκριμένα, με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ: - Στη Μέση Τάση προσφέρονται τέσσερα (4) γενικής χρήσεως τιμολόγια και τέσσερα (4) ειδικά τιμολόγια για μεγάλους βιομηχανικούς κυρίως πελάτες με ετήσια κατανάλωση ανά παροχή μεγαλύτερη από 13 GWh, τα οποία, λαμβάνοντας υπόψη την καταναλωτική τους συμπεριφορά, οδηγούν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή ρεύματος. - Στην Υψηλή Τάση τα νέα τιμολόγια διασφαλίζουν επίσης ανταγωνιστικό επίπεδο τιμής της MWh. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, τα νέα τιμολόγια: - διαμορφώθηκαν μετά από μακρές διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις με πελάτες,
- ικανοποιούν τις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ),
- ανταποκρίνονται σε διαφορετικά καταναλωτικά προφίλ ζήτησης των πελατών,
- λαμβάνουν υπόψη το μέγεθος της κατανάλωσης και επιπλέον
- ικανοποιούν και άλλα αιτήματα πελατών, όπως χρέωση ισχύος ανά μήνα ή δεκαήμερο και συσχέτιση με το συντελεστή χρησιμοποίησης στη Μ.Τ.
Υπογραμμίζεται ότι, τα τιμολόγια της Υψηλής Τάσης και τα ειδικά τιμολόγια της Μέσης Τάσης προσφέρονται για υπογραφή σύμβασης με ισχύ μέχρι 31.12.2014 και θα έχουν, εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης, αναδρομική ισχύ από 1.1.2013. Όπως σημειώνει η επιχείρηση στην ανακοίνωσή της, στους πελάτες (εταιρείες ή όμιλοι επιχειρήσεων) παρέχεται κλιμακούμενη έκπτωση όγκου για όλα τα τιμολόγια, σύμφωνα με το ύψος της ετήσιας κατανάλωσής τους. Η ΔΕΗ τονίζει παράλληλα ότι  θα προσφέρει εγγράφως σε κάθε ένα πελάτη της στην Υψηλή και Μέση Τάση τα νέα τιμολόγια, έτσι ώστε οι πελάτες να επιλέξουν τιμολόγιο και να υπογραφεί η Σύμβαση Προμήθειας.
 http://www.energypress.gr/