Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ



ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΠΤΟΥΝ ΚΑΘΕ
ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ «ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ»

ΚΑΙ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΠΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
ΕΑΝ ΣΙΩΠΟΥΣΑΜΕ ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΜΑΣ:
« ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ, ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ Η ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ»
ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΜΕ
ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ
ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ


Συναδέλφισσες –οι,
Χθες το πρωί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αφού πρώτα επί τρεις μήνες, εξάντλησε κάθε προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης με την Διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση και με δεδομένο ότι η διοίκηση δεν μας έπεισε για την ορθότητα της απόφασης της, για την συνεργασία της ΔΕΗ με την ΕΤΑΙΡΕΙΑDAMCO ENERGY στον τομέα της εμπορίας με κοινοπρακτικό σχήμα και ποσοστά 49% ΔΕΗ, 51% DAMCO ENERGY, αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τη συνεδρίαση του Δ.Σ

Το λόγο της διαφωνίας μας τον έχουμε διατυπώσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχαμε και έχει να κάνει με την βεβαιότητα που έχουμε ότι αυτή η συνεργασία θα αποβεί σε βάρος της ΔΕΗ, με την έννοια ότι ο κλάδος της εμπορίας θα διολισθήσει στα χέρια της DAMCO ENERGY και του κοινοπρακτικού σχήματος, αποδυναμώνοντας την ΔΕΗ Α.Ε .
Άλλωστε η εταιρεία KPMG που της ανατέθηκε η μελέτη αναφέρει στα αρνητικά σημεία του κοινοπρακτικού σχήματος:
Ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ασταθές θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο που επηρεάζει την αγορά, η αγορά φωτοβολταϊκών στη χώρα μας βρίσκεται σε ώριμο στάδιο, δραστηριοποίηση στον κλάδο πολλών και μικρών επιχειρήσεων, έντονος ανταγωνισμός με συνέπεια τη συμπίεση του κέρδους κλπ.

Κατά την άποψη μας, εκείνο που έπρεπε να κάνει η επιχείρηση ήταν να πείσει την κυβέρνηση (και επιχειρήματα υπάρχουν πολλά) να εγκαταλείψει την εγκληματική απόφαση της, της απαγόρευσης των προσλήψεων η οποία έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των καταστημάτων της εμπορίας και προκρίνει την ανάπτυξη κοινοπρακτικών σχημάτων και καταστημάτων franchise.

Στη βάση αυτή της άμεσης πρόσληψης χιλιάδων άνεργων θα μπορούσε άμεσα (πέρα από την ανάσα ζωής που θα έδινε στους συνανθρώπους μας που θα προσλαμβάνονταν), να δώσει το φιλί της ζωής στην εμπορία αλλά και σ όλα τα τμήματα της επιχείρησης που αργοπεθαίνουν.

Έτσι θα είχαμε την δυνατότητα και επιθετική πολιτική συγκράτησης των πελατών μας να σχεδιάσουμε και τις ατελείωτες ουρές των καταναλωτών που καθημερινά ταλαιπωρούνται να εξαλείψουμε.

Άντ’ αυτού όμως δυστυχώς επιλέγεται η εύκολη λύση και κάτι που θα μπορούσαμε να το κάνουμε μόνοι μας, το δωρίζουμε σε τρίτους οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν το όνομα μας και την ιδιαίτερη αξία που αυτό έχει.

Με βάση αυτό και επειδή σκοπός και στόχος αυτού του συνδικάτου είναι η προάσπιση των συμφερόντων της επιχείρησης του Ελληνικού λαού μετά την εμμονή της Διοίκησης να εγκρίνει-ψηφίσει στο Δ.Σ. της επιχείρησης, αυτή την συνεργασία δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να διακόψουμε την συνεδρίαση του.

Σε όλους όσους μας κατηγόρησαν και μας κατηγορούν για συνδιοίκηση, η απάντηση μας είναι πως :

Μια κατηγορία δεν αντέχουμε και αυτή δεν θα μας την προσάψει ποτέ κανείς, των τυφλών και μουγκών συνδικαλιστών.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ.

ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .


Υ.Γ.
Για όσους δεν θυμούνται την ιστορία εάν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν εμπόδιζε μια σειρά αποφάσεις των κυβερνήσεων αλλά και των Διοικήσεων σήμερα η ΔΕΗ δεν θα υπήρχε. Θυμίζουμε την περίπτωση του κοινοπρακτικού σχήματος ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ –ΔΕΗ που σώσαμε την επιχείρηση από ένα τεράστιο επενδυτικό κόστος ενώ το μειοψηφικό πακέτο θα είχε η ΔΕΗ με ποσοστό 49%.
Συνεπώς σε βασικά ζητήματα ας μην περιμένουν κάποιοι να εκφράζουμε απλά την διαφωνία μας.
Ο συνδικαλισμός του διαμαρτυρόμενου δεν μας ταιριάζει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ