Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Γεν.Γραμματέας ΕΤΕ-ΔΕΗ:Η ακλόνητη θέση μας υπέρ των εργαζομένων μάς καθιστά πλέον «Εχθρούς των Στημένων Συμφερόντων»






Επιστολή του Γενικού Γραμματέα
της ΕΤΕ/ΔΕΗ,



Εμμανουήλ  Τωμαδάκη


Με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ που κατέθεσε η κυβέρνηση, και ενόψει των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν, ως εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι οποίες με δημαγωγία και ψέματα, μοναδικό σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν όλους τους εργαζόμενους από τα πραγματικά προβλήματα προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο, ενώ οι ίδιες οι  παρατάξεις είναι μαζί και διαπλεκόμενες με τους μηχανισμούς διάλυσης της ΔΕΗ  και ενάντια στους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, το σχέδιο αναδιοργάνωσης  της ΔΕΗ προβλέπει, πρώτα την πώληση του ΑΔΜΗΕ και μετά την πώληση της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ» και ακολουθεί το 17% και είσοδος Στρατηγικού Επενδυτή στο υπόλοιπο τμήμα του Ομίλου.
Δυστυχώς οι συνάδελφοί μας, συνδικαλιστές, δεν ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους και στο έργο τους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις παρατάξεις ΣΑΔ (Ρίζος) και ΠΑΣΚΕ με τους σημερινούς κλώνους της ΕΑΜΕ (Φωτόπουλος-Ρίζος) και ΕΠΑΔ (Πρόεδρος ΕΤΕ/ΔΕΗ), οι οποίοι ψήφισαν τη διάσπαση της ΔΕΗ και κυρίως το απαράδεκτο μοντέλο διαχωρισμού του Δικτύου Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ).
Συνειδητά, με μεθοδεύσεις και σε συνεργασία με στρατευμένα συμφέροντα  ψήφισαν οι παρατάξεις ΣΑΔ και ΠΑΣΚΕ με τους σημερινούς κλώνους της ΕΑΜΕ  και ΕΠΑΔ,  προκειμένου να  φτάσουμε στο σημείο μηδέν που βρισκόμαστε σήμερα, για τον ΑΔΜΗΕ και για τον επικείμενο κατακερματισμό της ΔΕΗ.
Συνάδελφοι, τότε ως Β΄ Οργανωτικός Γραμματέας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της παράταξής μας, δεν ψηφίσαμε τη διάσπαση, την απαράδεκτη Συλλογική Σύμβαση, τις μειώσεις μισθών (τα πρακτικά του Δ.Σ. το αποδεικνύουν).
 Η ακλόνητη θέση μας υπέρ των εργαζομένων μάς καθιστά πλέον «Εχθρούς των Στημένων Συμφερόντων» καθώς ο ρόλος μας δεν ήταν ούτε είναι η διάσπαση της επιχείρησης και ο κατακερματισμός των εργαζομένων.
 Όσοι τώρα εκ των υστέρων προβάλλουν την δήθεν συνδικαλιστική τους δράση με βαρύγδουπες δηλώσεις, δήθεν αντίστασης είναι ψεύτες και ενάντια των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν «μυστικά ταξίδια» ανά την επικράτεια, για να παραπληροφορήσουν τους εργαζόμενους και να αποποιηθούν των ευθυνών τους.
Συνάδελφοι ας μην ξεχνάμε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει στις επικείμενες εκλογές δεν είναι τίποτε άλλο από το να διασπάσουν το συνδικάτο και να καταλύσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, μέσω για την επίτευξη των σκοπών τους η ψήφος Σας.  Στο όνομα της δήθεν ανεξαρτησίας των παραταξέων τους και αλλαγής του ονόματός τους [ από ΠΑΣΚΕ το αλλάζουν σε  ΕΑΜΕ-ΕΠΑΔ]  θεωρούν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους για μια ακόμη φορά.
Συνάδελφοι η παράταξή μας «δεν έβαλε και δεν βάζει πλάτη» στα συμφέροντα που κατακερματίζουν την εργασία μας, τα εργασιακά μας συμφέροντα και εξυπηρετούν προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα. Με την ψήφο Σας ενάντια στα παραμάγαζα των συμφερόντων θα γίνουμε μια γροθιά για να υπερασπιστούμε το δίκαιο αγώνα των  δικαιωμάτων μας και να πούμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Επιχείρησης σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης.
Συνάδελφοι έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα και όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, καθώς οι μεθοδεύσεις των ΣΑΔ και ΠΑΣΚΕ με τους σημερινούς κλώνους της ΕΑΜΕ και ΕΠΑΔ (Πρόεδρος ΕΤΕ/ΔΕΗ), κλόνισαν στα θεμέλια τους τις εργασιακές μας σχέσεις, μείωσαν δραματικά τους μισθούς μας, υπέγραψαν άνευ όρων τις χειρότερες Συλλογικές Συμβάσεις και τις ψηφίσαν, απαξίωσαν προσωπικό και Επιχείρηση και τώρα ζητούν την ψήφο Σας για να αποτελειώσουν την καταστροφή μας.

Καταγγέλλουμε την προδοσία των αγώνων μας και των απεργιών μας, μπροστά μας έχουμε δύσκολο αγώνα και πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Η νίκη για κάθε εργαζόμενο είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη.  

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΩΜΑΔΑΚΗΣ