Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ:"Πρέπει να σταματήσουν επιτέλους οι στρεβλώσεις και να σταματήσουν να επιδοτούνται οι αεριτζήδες ιδιώτες επενδυτές




Δελτίο Τύπου ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις εξαγγελίες της
κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.  Στο νέο διαμορφούμενο ρυθμιστικό πλαίσιο που υποχρεούται να προτείνει το ΥΠΕΚΑ, η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ πρέπει να είναι ο καταλυτικός παράγοντας που θα εξασφαλίζει την αυτάρκεια, την ασφαλή τροφοδοσία και το φθηνό τιμολόγιο της Ηλεκτρικής Ενέργειας της χώρας.  Αν η τρικομματική κυβέρνηση δεν ορίσει το καινούργιο ρυθμιστικό πλαίσιο ώστε να διασφαλιστούν οι όροι ανταγωνισμού και η ίση συμμετοχή όλων των παικτών της αγοράς, τότε η ΔΑΚΕ –ΓΕΝΟΠ θα αντιδράσει δυναμικά και θα καταγγείλει όποια δόλια σχέδια υπάρχουν που θα υπονομεύουν το δημόσιο και κοινωνικό ρόλο της ΔΕΗ. 
Πρέπει να σταματήσουν επιτέλους οι στρεβλώσεις και να σταματήσουν να επιδοτούνται οι αεριτζήδες ιδιώτες επενδυτές,  οι οποίοι ως τώρα δεν έχουν καταθέσει σημαντικά κεφάλαια για επενδύσεις Η/Ε, που θα βοηθούσαν την πραγματική ανάπτυξη της χώρας. 
Η αδιάκοπη σεναριολογία που αναπτύσσεται από τα μέσα ενημέρωσης και ενισχύεται από κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις με ανεύθυνες προσεγγίσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να παραπληροφορούν τη κοινή γνώμη και να ενισχύει τις στρεβλώσεις με αποτέλεσμα να πλουτίζουν οι αεριτζήδες εργολάβοι. 
Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τα παιχνίδια της παραπληροφόρησης και θα παρέμβει δυναμικά για να στηρίξει το έργο της ΔΕΗ και τους  ίσους κανόνες του παιχνιδιού Ηλεκτρικής Ενέργειας.

                                            Γραφείο Τύπου