Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ξαφνική εμπλοκή στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ


http://www.kozan.gr/ 

Εμπλοκή με την Τρόικα προέκυψε στο παρά πέντε με αφορμή το
σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους των δανειστών για να κλείσει το θέμα μέχρι την Δευτέρα οπότε και συνεδριάζει το eurogroup. Η εμπλοκή προέκυψε τις τελευταίες ώρες λόγω της ξαφνικής άρνησης της τρόικας να δεχτεί το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ έτσι όπως το σχεδίασε η κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου υφυπουργού ΥΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου. 
 Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι η τρόικα είχε πλήρη γνώση για τον σχεδιασμό αναφορικά με την πώληση πακέτου της ΔΕΗ γι αυτό και στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για τον λόγο που οι τροικανοί «κάνουν νερά» δύο 24ωρα πριν την συνεδρίαση του eurogroup. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν ανησυχούν ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει την δόση , αλλά εντείνουν τις προσπάθειες να βρεθεί λύση καθώς το θέμα εντάσσεται στα προαπαιτούμενα. Αυτό που προβληματίζει όμως περισσότερο είναι οι αιτιάσεις της τρόικας για την ΔΕΗ και οι πληροφορίες λένε ότι οι παρατηρήσεις που έγιναν από τους δανειστές εμπεριέχουν δράσεις που θέλουν πολύ χρόνο για να γίνουν και άρα θέτουν την αποκρατικοποίηση αυτή εκτός στόχου. 
 Η ξαφνική εμπλοκή ενδεχομένως να σχετίζεται και με τον ΔΕΔΔΗΕ 
(Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) ο οποίος αποτελεί και το φιλέτο της αποκρατικοποίησης καθώς ελέγχει όλο το δίκτυο διανομής και φέρεται να αποτελεί στόχο εταιριών Γερμανικών συμφερόντων.