Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 400.000 ΕΥΡΩ OI KAΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ENERGA ΚΑΙ ΗΕLLAS POWER



hellas-power
Αποφυλακίζονται με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών (2470/2013) ο πρώην πρόεδρος της Hellas Pawer Βασίλης Μηλιώνης, ο οποίος είναι εκ των βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο της Energa – Hellas Power. Με το ίδιο βούλευμα αποφυλακίζονται και άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι του και συγκεκριμένα οι Αχιλλέας Φλώρος, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και Νίκος Δεκόλης, εκπρόσωποι της εταιρείας Energa. Oι εν λόγω κύριοι, έφαγαν από τον κόσμο ένα σωρό λεφτά και τους αφήνουν ελεύθερους.
Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμά του αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των τεσσάρων κατηγορουμένων με την επιβολή εγγυοδοσίας. Συγκεκριμένα, στον Αχ. Φλώρο επέβαλλε εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, στον Β. Μηλιώνη 100.000 ευρώ και στους Χαράλαμπο Σμυρλιάδη και Νίκο Δεκόλη εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ στον καθένα. Και οι τέσσερις είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
 Ως γνωστό: Ο Β. Μηλιώνης είχε προφυλακιστεί στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου μετά την απολογία του στον ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των εταιρειών Energa και Hellas Power.
Μετά τις απολογίες τους προφυλακιστέοι είχαν επίσης κριθεί και οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Στέφανος Σιαφάκας και Χαράλαµπος Σµυρλιάδης. Μεταξύ άλλων οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων κατηγορίες, για λαθρεμπορία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα µε τη Δικαιοσύνη, οι δύο εταιρείες έπαιρναν το χαράτσι για τα ακίνητα από τους πελάτες τους και, αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ, το έστελναν στο εξωτερικό σε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασµούς. Η ζηµιά που υπέστη το Δηµόσιο υπολογίζεται σε 152 εκατ. Ευρώ.
Αντίθετα στη φυλακή παραμένουν οι Αριστείδης Φλώρος και Στέφανος Σιαφάκας.
Τα καλύτερα παιδιά, οι αποφυλακισθένες. Αλοίμονο στους φουκαράδες. Συγχαρητήρια στην ελεύθερη και ανεπηρρέαστη ελληνική δικαιοσύνη που φροντίζει για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Μήνυμα; Κλέψε και μείνε ελεύθερος...