Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Πήραν πίσω την τροπολογία για τα απόρρητα των ΔΕΚΟ


Άρον άρον αναγκάστηκε η κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία που αφορούσε τα απόρρητα στοιχεία των ΔΕΚΟ και το ΤΑΙΠΕΔ.
Πρόκειται για τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία έδινε τη δυνατότητα σε ξένους δανειστές να αποκτήσουν τα απόρρητα στοιχεία των ΔΕΚΟ που ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί.
Τα στοιχεία θα τα προμηθεύονταν το ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια θα ενημέρωνε τους υποψηφίους αγοραστές. Μάλιστα ακόμη και εάν διέρρεαν τα στοιχεία αυτά, τόσο οι κοινοποιούσες εταιρείες όσο και το ΤΑΙΠΕΔ εξαιρούνταν από κάθε αστική ή διοικητική ευθύνη για την αποκάλυψη των εν λόγω πληροφοριών.
Όπως ήταν φυσικό η τροπολογία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεσαν μάλιστα θέμα εθνικών απορρήτων λόγω της υπαγωγής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων αλλά και της ΕΛΒΟ στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.
Τελικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου απέσυρε την επίμαχη τροπολογία.
«Η τροπολογία αποσύρεται για να επανέλθει αναδιατυπωμένη ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον αλλά και το έργο του ΤΑΙΠΕΔ», σημείωσε ο υφυπουργός. Αυτή τη φορά ελπίζουμε να είναι έτσι, διότι με την προηγούμενη τροπολογία μόνο το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλιζόταν. 


 http://www.koutipandoras.gr