Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ETE-ΔΕΗ/ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ:«Έγκλημα εκ προμελέτης;»

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,
Στο Λ.Κ.Μ. και με τις ευλογίες της Γ.Δ.ΟΡ. διανύουμε ημέρες «αποκάλυψης» και ο χώρος εργασίας μας έχει γίνει τόπος μαρτυρίου απ’ τις εγκληματικές ενέργειες που έχουν διαπραχθεί και διαπράττονται εις βάρος των εργαζομένων και του εθνικού μας καυσίμου του Λιγνίτη. 
Η άναρχη και ληστρική εξόρυξη του κοιτάσματος στις πλούσιες περιοχές το προηγούμενο διάστημα χωρίς να έχει υπάρξει μια μακροχρόνια μελέτη κι η οποία να εξασφαλίζει την ορθολογική εξόρυξη κρατώντας σταθερή τη σχέση εκμετάλλευσης για  την απρόσκοπτη τροφοδοσία των μονάδων.

Η εργολαβοποίηση της εξόρυξης  η οποία έχει αμφίβολα ποιοτικά χαρακτηριστικά και αυτό φάνηκε απ’ την έξοδο της IV Μονάδας που τροφοδοτείτο με εργολαβικό καύσιμο αμφιβόλου ποιότητας.
Η απαξίωση του πάγιου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται ως βοηθητικός των εργολαβιών.
Η τεράστια έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού  και  η λεηλάτιση των Συνεργείων Υποστήριξης .
Η αδυναμία να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις, το «σκέπασμα» ποσότητας λιγνίτη «από αστοχίες».
Η παντελή έλλειψη μέριμνας υποδομών  με αποτέλεσμα το Ορυχείο να έχει γίνει «Γαλάζια λίμνη» 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Όλα αυτά     έχουν ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του δεύτερου Ενεργειακού Λιγνιτικού Κέντρου της χώρας να τεθούν  εκτός λειτουργίας από έλλειψη καυσίμου. Είναι τυχαίο;   Υπάρχει σκοπιμότητα;

Μήπως όταν συνδεθεί η 5η Μονάδα  με το Φ.Α. σταματήσει η λιγνιτική παραγωγή;
Κύριοι της Δ.Λ.Κ.Μ. εσείς μαζί με τον Γ.Δ.ΟΡ. δεν είστε που μέχρι πριν λίγο καιρό λέγατε ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό ; Ξαφνικά ανακαλύψατε «την Αμερική», ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού; Εσείς δεν είστε υπεύθυνοι για τις υποδομές που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Ορυχείου;

Είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Λ.Κ.Μ. κι αν είχατε λίγο απ’ το φιλότιμο που επιδεικνύουμε όλοι οι εργαζόμενοι του Λ.Κ.Μ. θα είχατε παραιτηθεί απ’ τη θέση σας και θα είχατε ζητήσει μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ απ’ το προσωπικό που στήριξε την εργασία του.
Επίσης σας καλούμε να σταματήσετε να πανηγυρίζετε για την κερδοφορία σας πάνω στους νεκρούς μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ