Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΕΤΕ-ΔΕΗ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V

 Δικαίωση για τους συναδέλφους μας αποσπασμένους στο Ασφαλιστικό αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΗ, η οποία ουσιαστικά αναγνωρίζει τα ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ και ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ τους ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Μια απόφαση που αφενός συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, αφετέρου απομακρύνει την ανασφάλεια που προκάλεσε η άδικη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μια απόφαση που είναι προφανές ότι δεν ήρθε από μόνη της, δεν ήρθε από το πουθενά, απεναντίας προέκυψε μέσα από την επίμονη προσπάθεια και την πίεση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Μια προσπάθεια που ωστόσο πρέπει να συνεχιστεί, καθώς η παραπάνω απόφαση
«για κάθε ενδεχόμενο» πρέπει να αποτυπωθεί και μέσα από
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ και επιπρόσθετα γιατί υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα, που πρέπει άμεσα να διευθετηθούν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας (δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας), αποτυπώνεται έμπρακτα στην χθεσινή απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΗ.

Μια πρώτη μάχη κερδήθηκε, ο αγώνας όμως για την προάσπιση των κατακτήσεων συνεχίζεται και χρέος όλων είναι να στρατευθούν και να συμβάλουν εποικοδομητικά στο επόμενο στάδιο της προσπάθειας, που είναι η διασφάλιση των θεμάτων που εκκρεμούν.

Οι εργαζόμενοι προσδοκούν και περιμένουν το αποτέλεσμα. Είμαστε εδώ, είμαστε στην πρώτη γραμμή, πασχίζουμε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις προσδοκίες των συναδέλφων μας.

 ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V

   Η ΕΤΕ-ΔΕΗ χαιρετίζει την απόφαση του Δ/Σ της επιχείρησης, για εντολή υπογραφής στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. ΖΕΡΒΟ, της σύμβασης για την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V.

   Μόνο ικανοποίηση μπορεί να δημιουργεί αυτή η απόφαση σε όσους αγωνίστηκαν-στήριξαν την επιλογή υλοποίησης αυτού του έργου. Ενός έργου με πολλές παραμέτρους .
Για την ίδια την επιχείρηση, η προσθήκη μιας νέας μονάδας 660 μεγαβάτ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στο χαρτοφυλάκιο της.
Για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπέδιου η συνέχιση της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας για τα επόμενα 40 χρόνια αλλά και η δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας σε τούτη την δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Για την ίδια την χώρα η απεξάρτηση από εισαγόμενα καύσιμα και η αξιοποίηση των εγχώριου ορυκτού πλούτου.
Η απόφαση αυτή δείχνει και τον δρόμο, για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η ΔΕΗ ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, αρκεί να αφεθεί ελεύθερη να το κάνει.
Αυτό που απαιτείτε από δώ και μπρός από την πλευρά των εργαζόμενων , της ομοσπονδίας και των σωματείων είναι παρακολούθηση από κοντά των εξελίξεων μέχρι την έναρξη των εργασιών.