Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μέσω ΔΟΥ η είσπραξη του ειδικού τέλους που δεν κατεβλήθη το 2011

Ακόμη και με κατασχέσεις απειλούνται οι περισσότεροι από 350 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν πλήρωσαν μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ, το ειδικό τέλος του 2011. Παράνομη έκρινε την Τρίτη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, την είσπραξη του ειδικού τέλους μέσω ΔΕΗ, μια απόφαση, προσωρινά εκτελεστή, που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να την εφαρμόσει.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει συνταγματική την επιβολή του Ειδικού Τέλους , αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του.
Το ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ του 2011 δεν πλήρωσαν 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Η οφειλή αυτή είναι πλέον δημόσιο χρέος και η εφορία ετοιμάζεται να στείλει ειδοποιητήρια. Όσοι τα παραβλέψουν απειλούνται ακόμα και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Πολλά πάντως ειδοποιητήρια ενδέχεται να φτάσουν σε λάθος πρόσωπα, όταν σε άλλο όνομα είναι ο λογαριασμός και άλλος είναι ο ιδιοκτήτης . Όσοι λάβουν κατά λάθος ειδοποιητήρια πρέπει να ενημερώσουν την Εφορία για τον πραγματικό ιδιοκτήτη και οφειλέτη του ειδικού τέλους.

 http://www.ert.gr/