Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Καμπανάκι για μπλακάουτ λόγω απαρχαιωμένου δικτύου στη ΔΕΗ

Α.ΚΑΡΡΑΣ: Οι εργολάβοι  «δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, με συνέπεια να παρατηρούνται πολλές φορές κακοτεχνίες»
 
Αδυναμία εκσυγχρονισμού στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ηλεκτροδότησης, κενά στη συντήρηση και δυσλειτουργίες στην αποκατάσταση βλαβών, που οφείλονται τόσο σε κακοτεχνίες από εργολάβους όσο και στο κλείσιμο πολλών περιφερειακών πρακτορείων της ΔΕΗ, καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της Επιχείρησης. Κοντά σε αυτά, και οι «χαμηλοί ρυθμοί» εργασίας που έχουν υιοθετήσει κάποιοι εργαζόμενοι λόγω των περικοπών στους μισθούς τους.
Στα προαναφερθέντα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό βλάβες και διακοπές ρεύματος που δεν δικαιολογούνται από καιρικά φαινόμενα, όπως αυτή που συνέβη το Σάββατο στα Ιλίσια διάρκειας δύο και πλέον ωρών. «Περιστατικά σαν αυτό είναι τυχαία, αφορούν προβλήματα με γραμμές μέσης τάσης, τα οποία είναι αναμενόμενο να εμφανισθούν κάποια στιγμή», απαντούν από την πλευρά τους στελέχη του διαχειριστή ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Συνδικαλιστικοί ωστόσο κύκλοι επισημαίνουν ότι, αν και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτρισμού της ΔΕΗ, η έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει επενδύσεις σε πολλά τμήματα της Αθήνας.
Το ένα πρόβλημα, όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο Αντώνης Καρράς, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ και γραμματέας της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ, αφορά τους συνεργαζόμενους εργολάβους οι οποίοι «δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, με συνέπεια να παρατηρούνται πολλές φορές κακοτεχνίες». Το δεύτερο πρόβλημα, αφορά την κατάργηση περιφερειακών πρακτορείων. 
«Αν δημιουργηθεί πρόβλημα σε έναν αγωγό στο Μενίδι, το συνεργείο πρέπει να ξεκινήσει από το Χαϊδάρι», λέει ο κ. Καρράς.

 http://www.tanea.gr/