Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:Απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις

Η χθεσινή ( 8/10 ) συνέντευξη τύπου του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, φαίνεται ότι προκαλεί σοβαρούς τριγμούς στο πολιτικό σύστημα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε. Τώρα γνωρίζει.
Οι αποκαλύψεις για τις σκανδαλώδεις μειώσεις του τέλους ακινήτων έως ποσοστό 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τη στιγμή μάλιστα που οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικροί και μεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες, η μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, καταβάλουν σε ακέραιο ποσοστό το δυσβάσταχτο τέλος, προκαλεί τρόμο σε όλους όσοι εμπλέκονται στη σκανδαλώδη, αντισυνταγματική και σαφώς ταξική διάκριση.
Είναι αυτός ο λόγος που από συγκεκριμένους κύκλους επιχειρείται, με τη μέθοδο του αχταρμά, να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Για μια ακόμη φορά, κάνουμε σαφές ότι η συνέντευξη τύπου, όπως και χθες επισημάνθηκε με απόλυτο τρόπο, αποτελείτο από δύο μέρη.
Το πρώτο, που αφορά στην παραπάνω σκανδαλώδη μείωση και ενέχει τη θέση της καταγγελίας μιας πολιτικής, που ευνοεί τους ημέτερους του πολιτικού συστήματος, τους ολίγους και ισχυρούς και εμπαίζει το λαό μας επιβάλλοντάς του συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης.
Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης τύπου, αφορά σε στοιχεία τα οποία περιήλθαν σε γνώση μας, τα οποία εγείρουν έντονα ερωτηματικά σε δύο κατευθύνσεις. Αφενός στον τρόπο με τον οποίο μεγάλες επιχειρήσεις, μετά την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ, παρουσιάζουν ξαφνική μείωση στα μέχρι πρότινος τετραγωνικά τους και άρα πληρώνουν μειωμένο τέλος, αφετέρου σε ακίνητα που παρουσιάζονται με μηδενικά τετραγωνικά και άρα δεν πληρώνουν τέλος.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, παρέθεσε τα στοιχεία αυτά και έθεσε εύλογα ερωτήματα. Από χθες αναμένουμε και θα αναμένουμε, όχι έμμεσες και παρελκυστικές εξηγήσεις, αλλά σαφείς, τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις, οι οποίες δε θα αφήνουν κανένα σκοτεινό σημείο. Η διατύπωση των ερωτημάτων αυτών σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το λαό μας, αποτελούν το αυτονόητο ηθικό και πολιτικό χρέος της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ. Όπως επίσης, οι πειστικές απαντήσεις αποτελούν τα αναγκαίο βήμα που θα ξεδιαλύνει το τοπίο και θα εμπεδώνει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εντός των επομένων ημερών θα παραδώσει στον εισαγγελέα το φάκελο με τα σχετικά στοιχεία.