Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ν.ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ:ΑΝΕΡΓΙΑ … ΕΦΙΑΛΤΗΣ ; Ή ΥΠΟΥΡΓΟΙ “ΕΦΙΑΛΤΕΣ”;

 ΔΗΛΩΣΗ
του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη


Για μια ακόμη φορά η ΕΛ.ΣΤΑ.Τ. ανακοίνωσε τα εφιαλτικά στοιχεία της ανεργίας που σκαρφάλωσαν στο ¼ του εργατικού δυναμικού της χώρας (25,1%- 54,5% στους νέους 15-24 ετών).


Η ελληνική κυβέρνηση παραδομένη στις ορέξεις των δανειστών φαίνεται ανίκανη να αντιδράσει και παρακολουθεί “αμήχανη” τα αποτελέσματα των Μνημονίων της καταστροφής της κοινωνίας και της οικονομίας.


Την ίδια ώρα οι αποτυχημένοι σε όλες τις προβλέψεις τους ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ συζητούν με τον ΠΡΟΘΥΜΟ Υπουργό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ο οποίος προσπαθεί να ικανοποιήσει ΠΛΗΡΩΣ κάθε παράλογη απαίτηση των κουκουλοφόρων εντός και εκτός συνόρων της χώρας, την ωμή παρέμβαση στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, την κατάργηση των τριετιών, την μείωση αποζημίωσης απόλυσης και του χρόνου προειδοποίησης !!!


Αφού λοιπόν κατάφεραν να … λύσουν το μείζον ζήτημα της ανεργίας, υλοποιώντας την προτροπή του Γ.Α.Παπανδρέου για έναν τουλάχιστον εργαζόμενο ανά οικογένεια, επινόησαν την “ΑΡΙΑΔΝΗ” για να δωρίσουν περίπου 10 εκατ. € στη συμπαθή ομάδα των συμβολαιογράφων, η απασχόληση των οποίων βαίνει μειούμενη !!!


Και να ήταν μόνον αυτό…


Οι τραγελαφικές προτάσεις Υπουργών της κυβέρνησης προκαλούν γέλια και κλάματα, σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται βάρβαρα και άδικα. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις τις προτάσεις Κυβερνώντων που αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως ιθαγενείς!!!


Πώς να χαρακτηρίσουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης για μείωση των τιμών στα “ληγμένα τρόφιμα” επειδή ο ΣΕΒ αρνείται να μειώσει τις τιμές στα προϊόντα;


Πώς να χαρακτηρίσουμε την απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑ να μην πληρώσουν οι τραπεζίτες τα 555 εκ. € αλλά να κοπούν ο 13ος και 14ος μισθός, οι μισθοί και οι συντάξεις, για τους οποίους λίγους μήνες πριν ο σημερινός πρωθυπουργός έδινε … τάχα μάχη για να σωθούν;


Πώς να χαρακτηρίσουμε προτάσεις εκκένωσης νησιών ώστε να μειωθεί το ποσό της επιδότησης άγονων γραμμών;


Κύριοι της κυβέρνησης,


Η πραγματικότητα στη κοινωνία είναι πολύ σκληρή και δυστυχώς έχετε χάσει την επαφή σας με τους πολίτες !!!
Τα όρια ΑΝΟΧΗΣ και ΑΝΤΟΧΗΣ μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού!!! Δεν πάει άλλο,καταλάβετέ το !!!


Ο κίνδυνος για τα αστικά κόμματα που χρόνια τώρα εκπροσωπούσαν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας, να μετατραπούν εκπρόσωποι της κοινωνικής ΕΛΙΤ, των βιομηχάνων και των θαμώνων του Κολωνακίου, βρίσκεται προ των πυλών, αφήνοντας πεδίο δόξης λαμπρό σε ακραίες μορφές πολιτικής και συμπεριφορών, που δεν χάνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν κάθε ενέργεια του κράτους που στρέφεται… εναντίον της κοινωνίας !!!


Σε κάθε περίπτωση η … προσήλωση της κυβέρνησης στο αδιέξοδο και καταστροφικό μείγμα των Μνημονίων και το “ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ” ενός ολόκληρου λαού για τη διάσωση του ενιαίου νομίσματος, εξασθενεί όλο και περισσότερο την όποια αξιοπιστία της στο εσωτερικό της χώρας…


Αλλάξτε λοιπόν πολιτική, γιατί εάν δεν το πράξετε σύντομα θα αποτελέσετε μια κακή παρένθεση για την πολιτική ζωή του τόπου…

Μοιραστείτε με άλλους χρήστες ή κοινότητες: