Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ




Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα οφείλουμε να κλιμακώσουμε την δράση και την αντίστασή μας, κορυφώνοντας με πολλαπλές μορφές τον αγώνα μας, ώστε να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα  αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα κατά του ελληνικού λαού.
Στο «όνομα» της μείωσης του χρέους, προωθείται το ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κ.α.) δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος, ώστε να εξευμενιστούν οι «αγορές» και να υφαρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές τις πιο παραγωγικές και κερδοφόρες δραστηριότητες της χώρας.
Συνοπτικά θέλουν να επιβάλλουν:
-  Νέες μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ μέσω της εφαρμογής του ενιαίου ή ειδικού μισθολογίου, πέραν του γνωστού 35% που ήδη έχει γίνει.
-  Να καταργήσουν τα εναπομείναντα δώρα στον Όμιλο ΔΕΗ.
-   Να προωθήσουν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και στο δημόσιο τομέα.
-   Να περικόψουν τα προνοιακά επιδόματα σε  τρίτεκνους, πολύτεκνους και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
-   Παράλληλα φορολογούν (συκοφαντώντας συνδικαλιστές με ύπουλο τρόπο )το μειωμένο τιμολόγιο στο ρεύμα που έχουν κατακτήσει μέσω της ΕΣΣΕ ενώ έχουν φτάσει στο σημείο να καταργούν τις φοροαπαλλαγές για τα ανήλικα τέκνα.
Επίσης με τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα αυξάνουν τα όρια ηλικίας από 65 σε 67 και μειώνουν δραστικά τις συντάξεις και το εφάπαξ οδηγώντας ένα βήμα πριν την εξαθλίωση χιλιάδες συνταξιούχους.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, τα συνδικάτα έχουν το χρέος να παραμείνουν ενωμένα και αλληλέγγυα, απορρίπτοντας πλειοδοσίες ή μειοδοσίες και να συντονιστούν με κοινές  δράσεις.
Κατά συνέπεια και με αφορμή τη πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το αγωνιστικό πλαίσιο που αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία, δεν μπορεί από κάποιους να «ορίζεται»…και να «συνοψίζεται»… σε προσωπικές στρατηγικές αλλά αντιθέτως πρέπει να εξελίσσεται  σε μαζικούς, ενωτικούς, δυναμικούς αγώνες, οι οποίοι είναι και οι μόνοι ικανοί που μπορούν να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα.
Το πλαίσιο αυτό των αγωνιστικών δράσεων πρέπει να είναι σύνθετο και πολυεπίπεδο, ώστε να ενσωματώνει τα υπόλοιπα εκτός ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τμήματα της κοινωνίας. Άλλωστε, η ποσότητα των δράσεων όταν αυτές είναι μεμονωμένες υστερούν κατά πολύ και είναι αναποτελεσματικές μπροστά στην ποιότητα, την πυκνότητα και τη μαζικότητα που πρέπει να υπάρχει απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων.
Ως εκ τούτου, επιδιώκουμε την υλοποίηση κοινής σύσκεψης των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ, την οποία ζητήσαμε ως ΓΕΝΟΠ άμεσα και υπό την πολιτική καθοδήγηση του Γ΄ βάθμιου οργάνου μας(ΓΣΕΕ) ώστε να υλοποιηθεί, η όποια απόφαση παρθεί από κοινού.
Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ ως ανεξάρτητη δύναμη έχει μία διαχρονική πορεία συνέπεια, σταθερού πολιτικοσυνδικαλιστικού λόγου και αγώνα.
Έχοντας αυτή την αγωνιστική συνέπεια ως παρακαταθήκη, καλούμαστε τούτη την κρίσιμη ώρα να ξεφύγουμε από τις πρακτικές της ισοπέδωσης  και με τη δράση μας μπορούμε  ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα, να σταματήσουμε τον εργασιακό κατήφορο.
Εμείς πρέπει να δώσουμε τη λύση…Μπορούμε…Αρκεί να μη συμπεριφερόμαστε ως πρόβατα που μας οδηγούν οι τσοπάνηδες στο στόμα του λύκου…
Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ για αυτούς τους λόγους είχε ως προτεραιότητα το κοινό καλό των εργαζομένων και
ήταν η μόνη παράταξη που διαφώνησε ανοικτά με την ημερομηνία της πρόωρης διεξαγωγής του συνεδρίου, διότι θα ήταν άκαιρο και ανεύθυνο να συμπέσει με τους αγώνες των εργαζομένων.
Όλοι μαζί να ανατρέψουμε την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική των μνημονίων!!!
  
 Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε την Εθνική μας υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια μας
             
Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ-ΚΗΕ