Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Νέο, πιό "καθαρό" έντυπο, για το λογαριασμό της ΔΕΗ

Μπορεί, με την ένταξη του ΕΕΤΗΔΕ, να εκτοξεύεται στα ύψη το ποσόν που αναγράφει, αλλά τουλάχιστον ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα έρχεται πλέον σε νέο καλαίσθητο και μοντέρνο έντυπο. Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η αρμόδια διεύθυνση  της επιχείρησης έχει καταλήξει στο νέο έντυπο, που θα είναι μονόφυλλο (από δύο φύλλα που έχει σήμερα) και θα έχει λειτουργικότητα, δίνοντας ευκρινώς τις πληροφορίες που θέλει ο καταναλωτής να γνωρίζει.
Άλλωστε οι αλλαγές προέκυψαν μετά από έρευνα αγοράς που έκανε η ΔΕΗ προσπαθώντας να διαπιστώσει το τι θέλει να ξέρει ο καταναλωτής και ποια ιεράρχηση δίνει στα διάφορα στοιχεία που περιέχει ένας λογαριασμός.

Για παράδειγμα, όπως ζήτησαν οι καταναλωτές, στο νέο έντυπο θα αναγράφεται με έντονο και ευκρινή τρόπο το συνολικό ποσό που έχει να πληρώσει, η λήξη καθώς και η επόμενη καταμέτρηση. Ένα μέρος του εντύπου στην πρώτη σελίδα θα είναι κενό ώστε να αξιοποιείται από τη ΔΕΗ για διάφορες επικοινωνιακές καμπάνιες που θέλει να προωθήσει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την μετατροπή του δίφυλλου λογαριασμού σε μονόφυλλο, θα υπάρξει εξοικονόμηση 45 εκατ. φύλλων χαρτιού το χρόνο!

Ιδιαίτερη σημασία πάντως έχει η δυνατότητα που έχει ο καταναλωτής να βρεί ηλεκτρονικά το λογαριασμό του στο site της ΔΕΗ, όπου μπορεί να έχει πληροφορίες για την κίνησή του το τελευταίο 12μηνο, να τον τυπώσει, αλλά και να πληρώσει ηλεκτρονικά. Παραμένει βεβαίως η δυνατότητα καταχώρησης ενδείξεων του μετρητή, αλλαγής προσωπικών στοιχείων κ.λπ.  

  http://www.energypress.gr/news/reuma