Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΤΕ ΔΕΗ Λ.Κ.ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ : ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συγκλονισμένοι ακόμα από τον άδικο χαμό του συναδέλφου Βαγγέλη  Γιαννόπουλου, ο οποίος σε ώρα καθήκοντος έχασε τη ζωή του, ψυχορραγώντας για μια ώρα περίπου μόνος και αβοήθητος στο Θ21, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα σοβαρό ατύχημα στον συνάδελφό μας Γεωργακόπουλο Γεώργιο, ο οποίος στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Α11  έπαθε σοβαρά εγκαύματα.

Καταγγέλλουμε  στον ελληνικό λαό όλους αυτούς που απαξίωναν για χρόνια τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρα την έφεραν στο χείλος του γκρεμού, αφήνοντάς τη με τεράστιες ελλείψεις εργατοτεχνικού προσωπικού και εξαθλιωμένους εργαζόμενους (εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά).


Καλούμε την Διοίκηση του Λ.Κ.Μ. Μεγαλόπολης να βγει απ’ το «γυάλινο κλουβί της» και  να βάλει επιτέλους φρένο στον κατήφορο που έχει πάρει το ορυχείο, να σταματήσει επιτέλους να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στο βωμό των «στόχων» και της παραγωγής. Διαφορετικά αν δεν μπορεί να το κάνει η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρηση και τους εργαζομένους είναι να παραιτηθεί  και να σηκωθεί να φύγει.


Καλούμε όλους τους εργαζομένους να τηρούν πιστά και απαρέγκλιτα το καθηκοντολόγιό τους και τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας ώστε στο τέλος του 8ώρου τους να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους.


Να εφαρμόζουν πιστά την επάνδρωση των Μηχ/των με όλες τις θέσεις εργασίας καλυμμένες (επιστάτες, χειριστές, επιτηρητές) και κανένας εργαζόμενος απ’ τα Συνεργεία (Μηχ/κο – Ηλ/κο) και τις βάρδιες να μην πηγαίνει μόνος του σε οποιαδήποτε εργασία.

Επιτέλους τέλος όχι άλλος νεκρός Συνάδελφος όχι άλλα ατυχήματα.


    ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
Π. ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ                                          Ν. ΖΕΡΒΑΣ

Υ.Γ. Αναμένουμε το πόρισμα της επιτροπής για το θανατηφόρο ατύχημα και την απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους όσο ψηλά και αν βρίσκονται.