Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αρθ. Ζερβός: Από ναύαρχος...βαρκάρης!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
Η ολική υποβάθμιση της άλλοτε πιο κερδοφόρας Επιχείρησης της χώρας είναι διαρκής.
Η ηλεκτρική ενέργεια ένα από τα πιο σημαντικά και πολύτιμα αγαθά στη χώρας μας αποτελεί τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης (μικρών και μεγάλων επαγγελματικών ομάδων) 
για να υπάρξει μία ευημερούσα κοινωνία. 
Ειδικά προς τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας, το ηλεκτρικό ρεύμα μαζί
με την εκπαίδευση, την υγεία και την εργασία τα βασικά αγαθά για κάθε έλληνα βρίσκονται σε οργανωμένο σχέδιο διάλυσηςς και απαξίωσης τους.
Ποτέ άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν, διοίκηση της ΔΕΗ δεν είχε κάνει τόσα αλλεπάλληλα και επικίνδυνα λάθη και ποτέ άλλοτε δεν είχε τόση ανεκτικότητα σε κυβερνητικά σχέδια πλήρης ιδιωτικοποίησης της από έναν άνθρωπο που υποτίθεται ότι  έχει αριστερή και «προοδευτική» ιδιοσυγκρασία…
Η ανευθυνότητα, η αδυναμία και η αδιαφορία που διακρίνει τη διοίκηση Ζερβού συμπληρώθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα  από την εξευτελιστική υποχωρητικής της διαχείριση απέναντι στους μνημονιακούς ψευτοσοσιαλιστές που κυβέρνησαν τον τόπο και οδήγησαν σε τιτανικό την μεγαλύτερη επιχείρηση της πατρίδας μας, βουλιάζοντας το υπερωκεάνιο που λέγεται ΔΕΗ!
Ο συμπαθής, λατρευτός αλλά και ανήμπορος  Πρόεδρος της Επιχείρησης κατάφερε να γκρεμίσει τον γίγαντα ΔΕΗ σε δύο μόλις χρόνια παρουσίας του, με την βοήθεια των «φωτισμένων» φίλων και συνδιοικούντων μυστικοσυμβούλων του και να την κάνει διάτρητη απέναντι στους ανταγωνιστές της.
Ο κ. Ζερβός οδήγησε σε μεγάλη απαξίωση την ΔΕΗ αφενός ζητιανεύοντας και ελεημονώντας δανεικά από τράπεζες και αφετέρου να ανακοινώνει με φοβικό τρόπο ότι υπάρχει έλλειψη ρευστού τρομοκρατώντας το προσωπικό του Ομίλου ΔΕΗ.Επιμένει να μην εκπληρώνει τις οικονομικές εκρεμότητες και υποχρεώσεις προς τον παραγωγικό του ιστό δηλαδή τους εργαζόμενους (πχ. ρεπό παρελθόντων χρόνων κλπ) ενώ από την άλλη χορηγεί γενναιόδωρα χιλάδες ευρώ σε διαφημίσεις και ποδοσφαιρικές ομάδες!!!
-  Ο σημερινός αποτυχημένος Διευθύνοντας Σύμβουλος δέχτηκε να κάνει τον φοροεισπράκτορα των Βενιζέλου, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου με το περιβόητο χαράτσι με συνέπεια να φαλιρίσει την Επιχείρηση από τους χιλιάδες ανεξόφλητους λογαριασμούς.
-  Βούλιαξε τα οικονομικά δεδομένα της ΔΕΗ σε 1,4 εκατ. ευρώ καθαρές ζημιές χωρίς καμία αναπτυξιακή πολιτική και κυρίως χωρίς επενδύσεις.
-  Παρά τις μεγάλες μισθολογικές περικοπές των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ που έφτασε στο ύψος των 500 εκ. ευρώ αλλά και τις αυξήσεις των τιμολογίων η διοίκηση Ζερβού απέτυχε να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της Επιχείρησης.
- Για το αίσχος με τις εργολαβίες, τις ρευματοκλοπές, τις «εξαφανίσεις» μετασχηματιστών που είναι μία συνεχόμενη σημαντική οικονομική αιμορραγία, η ανήμπορη διοίκησης Ζερβού δεν έχει πάρει ούτε ένα σοβαρό μέτρο αντιμετώπισης.
-  Ούτε επικοινωνιακά, το κραχ των δύο ιδιωτικών ενεργειακών εταιρειών δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ώστε να παρουσιάσει στον έλληνα καταναλωτή τη σημαντική προσφορά που έχει ο Όμιλος ΔΕΗ και οι θυγατρικές της σε υπηρεσίες και σε παροχές ενώ έχει γίνει θεατής στις εξελίξεις με την Αλουμίνιον
Κάποιοι λοιπόν οφείλουν να σταματήσουν ετούτη την ανάλγητη διοίκηση της ΔΕΗ από το καταστροφικό της έργο. Ήρθε η ώρα των εργαζομένων να στείλουν ηχηρό μήνυμα αγανάκτησης και οργής και να αλλάξουν μία και καλή όσους έπαιξαν και έβαλαν σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον.