Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται ΕΝΩΜΕΝΗ και θα υπερασπίζεται τους ανθρώπους του μόχθου

Το μήνυμα των εκλογών εστάλη με τη ψήφο του λαού και είναι ισχυρό για το εσωτερικό της χώρας, αλλά και για την Ευρώπη.
Οι Έλληνες τόλμησαν!!! Δεν κιότεψαν στις απειλές της Μέρκελ, του Σόϊμπλε και του … ΣΕΒ!!! Σήκωσαν κεφάλι απέναντι στη σκληρή Νεοφιλελεύθερη πολιτική που εκφράζουν και προσπαθούν να εφαρμόσουν σε όλη την Ευρώπη.
 Ο Ελληνικός λαός τιμώρησε την αλαζονική συμπεριφορά των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ που κυβέρνησε εδώ και 2 χρόνια με μια επίπλαστη πλειοψηφία και τον οδήγησε στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την απόγνωση μέσω των μνημονίων και το συνέτριψε εκλογικά, επιστρέφοντάς το στα ποσοστά του 1974!!!
 Δεν εμπιστεύθηκε επίσης τα κόμματα που αγνόησαν ή έθεσαν σε δεύτερη μοίρα τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, επικεντρώθηκαν σε απειλές του τύπου Ευρώπη ή Χάος, Ευρώ ή Δραχμή, Μνημόνιο ή Χρεοκοπία, Μεσοπρόθεσμο ή Τανκς και τους “οδήγησαν” να ψηφίσουν με οργή αγανάκτηση και πληγωμένη υπερηφάνεια, κάτι που έπραξαν χωρίς να φοβηθούν ή να λάβουν υπ’ όψιν τους τα διλλήματα!!!
Θα τιμωρήσει και αυτούς, που ενώ εισέπραξαν την οργή και το θυμό των Ελλήνων και αύξησαν την εκλογική τους δύναμη, απέδειξαν ότι όχι μόνον δεν έλαβαν το μήνυμα της ψήφου που τους έδωσε ο ελληνικός λαός, αλλά επιχείρησαν να το παραφράσουν, ισχυριζόμενοι ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε για αριστερή κυβέρνηση, επειδή ακριβώς δεν ήταν σε θέση να κυβερνήσουν.
Οι πολίτες με την ψήφο τους ζήτησαν το σχηματισμό κυβέρνησης που θα αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον τους και θα εφαρμόσει μια πολιτική με επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του απορρίπτοντας την ηγεμονία των τεχνοκρατών και των αγορών. Απαίτησαν την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα τους ξανακάνει να νοιώθουν στην πράξη, ότι είναι ισότιμα μέλη έναντι των άλλων ευρωπαϊκών λαών.
 Η ΔΑΚΕ Ι.Τ, η συνδικαλιστική παράταξη ευθύνης, που αποτέλεσε και θα συνεχίσει να αποτελεί τον ιμάντα μεταφοράς των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας κατέθεσε έγκαιρα τις θέσεις και τις προτάσεις της οι οποίες, δυστυχώς δεν εισακούσθηκαν από την ευρύτερη παράταξη και κυρίως δεν εισακούστηκαν από την κύρια πολιτική δύναμη και έκφραση του κοινωνικού ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού.
 Οι αγωνιώδεις παρεμβάσεις και οι τοποθετήσεις μας από την ώρα που σχηματίστηκε η Κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου αλλά και μετά την ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ, απέναντι στο μνημόνιο και τις καταστροφικές πολιτικές του που λεηλατεί τα εισοδήματα των πολιτών, εξαθλιώνει και φτωχοποιεί την κοινωνία, γίνονταν προκειμένου να κατανοήσει η ηγετική ομάδα ότι οι Έλληνες θέλουν την Ευρώπη, θέλουν το ευρώ με όρους όμως και προϋποθέσεις και όχι με κάθε κόστος.
Σε κάθε περίπτωση, εάν αυτά που εμείς ως ΔΑΚΕ Ι.Τ. επισημαίναμε όλο αυτό το διάστημα λαμβάνονταν σοβαρά υπ’ όψιν από τα ηγετικά κλιμάκια και τους συμβούλους της Ν.Δ., που με ευκολία ξόδεψαν την “πολιτική προίκα” που απέκτησε o Πρόεδρος με την εκλογή του από 800.000 λαού και απέναντι στον άκρατο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ, δεν αντέτειναν τον υπέρμετρο Νεοφιλευθερισμό, είναι βέβαιο ότι η φιλελεύθερη παράταξη δεν θα κατρακυλούσε σε αυτά τα ποσοστά.
 Τελικά εάν κάποιος από τους συμβουλάτορές του αισθάνεται ότι έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτό, οφείλει να την αναλάβει εμπράκτως…
 Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται ΕΝΩΜΕΝΗ, θα υπερασπίζεται τους ανθρώπους του μόχθου, τους αδύνατους και όλους αυτούς που πληρώνουν άδικα το μάρμαρο της κρίσης.
 Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά φωνάζουμε σε αυτιά ακουόντων… Το προσκλητήριο για μια κεντροδεξιά συμμαχία, δεν είναι αρκετό, εάν δεν συνοδευτεί με προσκλητήριο και άνοιγμα προς την ελληνική κοινωνία. Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα των εκλογών.
 Το πρώτο είναι ευθύνη των πολιτικών!!! Το δεύτερο είναι ευθύνη και ρόλος που μόνον η ΔΑΚΕ μπορεί να εγγυηθεί.