Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ: Γιατί καταψηφίσαμε το προσχέδιο της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας


Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ σεβόμενη απόλυτα τους θεσμούς της ενημέρωσης δεν πρόκειται να σχολιάσει δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου που την αφορούν και ούτε θα προσπαθήσει ποτέ να λογοκρίνει κόμματα, εφημερίδες και παρατάξεις.
Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ έχει καθαρή φωνή, είναι αρραγής και με σταθερές θέσεις, και δεν κάνει ποτέ επιλεκτική αγωνιστική δράση και παραμένει αδέσμευτη και συνεπής με τις ιδεολογικές της διακηρύξεις. Η παράταξη μας λειτουργεί με στόχο τα νόμιμα αιτήματα και δικαιώματα των εργαζομένων κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και με τις παρατηρήσεις και τις διαφωνίες μας με το προσχέδιο που μας έδωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τη υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Όμιλο ΔΕΗ.
Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ διαφώνησε ανοικτά σε καίρια θέματα που ζημιώνουν τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και των θυγατρικών της και βάζουν  στο στόχαστρο μέχρι και την εργασιακή μας ασφάλεια.
- Ζητήσαμε να μην υπάρχουν στη νέα Συλλογική Σύμβασης Εργασίας νέες μισθολογικές μειώσεις και να  γίνει επαναφορά μετά του τέλους του μνημονίου (το 2015) των μισθών μας στα επίπεδα του 2009 με βάση και τους υπολογισμούς και τις ωριμάνσεις που προβλέπονται. 
-   Ζητήσαμε να καταργηθούν οι παράγραφοι 3, 4 και 5 του άρθρου 35(ή ακόμα και ολόκληρο το άρθρο) όσο ισχύει η παρούσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μην γίνεται καταγγελία της σύμβασης από τη Διοίκηση καθόλα τη διάρκεια της ισχύος της.
Επισημάναμε ότι το πάγωμα του χρονοεπιδόματος (αναγκαστικά λόγω μεσοπρόθεσμου) να ισχύσει από την ημερομηνία που θα υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μη υπάρχει αναδρομική ισχύ.
Επίσης σε περίπτωση αναδιοργάνωσης σε κάποια από τις θυγατρικές του Ομίλου ΔΕΗ, οι μεταθέσεις να μην περιορίζονται στην εν λόγω θυγατρική αλλά να προβλέπεται οι μεταθέσεις  να ισχύουν για όλες τις θυγατρικές του Ομίλου ΔΕΗ.
Ζητήσαμε να μην μειωθεί  το ποσοστό τη νυκτερινής εργασίας (βάρδια), το οποίο αφαιρέθηκε από το τελευταίο προσχέδιο. Καθώς και να μην κόβεται το επίδομα βάρδιας σε ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί ή έχουν αναρρωτική άδεια από τις υγειονομικές υπηρεσίες του φορέα μας.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ  δεν μεταμορφώνεται ανάλογα με τις κυβερνήσεις και σας ενημερώνει ότι τα παραπάνω αιτήματα τα έθεσε μέσω των εκπροσώπων της και τήρησε ενιαία στάση στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας  ενώ την ίδια θέση είχε και η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Καταψηφίσαμε το προσχέδιο της ΣΣΕ που ήρθε στο δ.σ της ΓΕΝΟΠ διότι δεν συμπεριελήφθησαν οι παραπάνω ορθές θέσεις μας στο τελικό κείμενο  και φυσικά δεν γνωρίζαμε αν τις έκανε αποδεκτές η διοίκηση Ζερβού.
Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ ΔΕΗ επιθυμεί να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. με τις αλλαγές που έχουμε καταθέσει και θα συνεχίζει να παλεύει χωρίς ιδιοτέλεια προς όφελος των εργαζομένων.
                   
               Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ