Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΔΕΗ: Δεν δίνουμε επίδομα...φαξ

«Ρητά και κατηγορηματικά διαψεύδω σημερινό, πλήρως αναληθές, δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας- και μάλιστα κάτω από πρωτοσέλιδο τίτλο για "επίδομα φαξ 580 ευρώ το μήνα στη ΔΕΗ"», αναφέρει ο διευθυντής Τύπου της ΔΕΗ Κίμων Στεριώτης, κάνοντας λόγο επίσης για «αποκύημα νοσηρής φαντασίας ή σκοπιμότητας».

«Αυτή η πλήρως ατεκμηρίωτη αναφορά», προσθέτει, «όχι μόνο δημιουργεί μια παραπλανητική εικόνα σε βάρος της φήμης της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, αλλά και σε βάρος των αρκετών χιλιάδων εργαζομένων σ΄ αυτήν, οι οποίοι έχουν υποστεί βαρύτατες μειώσεις των αποδοχών τους. Συγκεκριμένα, όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, το κόστος της συνολικής δαπάνης μισθοδοσίας του προσωπικού της ΔΕΗ για το 2012 έχει μειωθεί κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ (41%) σε σχέση με τη δαπάνη του 2009 ύψους 1.700 εκατ. ευρώ περίπου».
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Οι επιθέσεις σε βάρος της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν μας παραξενεύουν. Είναι γνωστό για ποιο λόγο γίνονται.
Εκείνο όμως που μας εκπλήσσει, είναι τα τυφλά χτυπήματα σε βάρος των εργαζομένων και η σπίλωσή τους.
Ένα ακόμα τέτοιο απαράδεκτο κτύπημα, ήταν το στημένο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος που ανέφερε ότι χορηγείται «επίδομα φαξ 580 € το μήνα στη ΔΕΗ» !!!
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με όλη τη δύναμη της φωνής της, διαψεύδει το δημοσίευμα αυτό ως παντελώς ανακριβές και εκφράζει την δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι, η εφημερίδα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν έκανε τον κόπο να διασταυρώσει την πληροφορία της, εκτός αν δεν βόλευε, αφού το δημοσίευμα ήταν παντελώς ανακριβές και εξυπηρετούσε άλλα συμφέροντα.
Τέλος, θυμίζουμε στον συντάκτη του άρθρου ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ που είναι πρώτοι σε θανατηφόρα ατυχήματα στη χώρα, από το 2010 μέχρι σήμερα έχασαν (από τις μειώσεις στους μισθούς τους) 700 εκατ € !