Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

H ανύπαρκτη ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η ηγεσία που έμεινε απλώς θεατής

ΜΑΝΙΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ   Δ.Σ  Τ.Δ.Ε.  Ε.ΤΕ /  Δ.Ε.Η  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜ.ΔΑΚΕ Ε.ΤΕ /ΔΕΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνάδελφοι-ες,

Πήρα το θάρρος να γράψω τις σκέψεις μου και να τις κοινοποιήσω γιατί είμαι αγανακτισμένος με όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 2,5 χρόνια εις βάρος μας και δυστυχώς δεν έχουμε κάνει τίποτα. Και λέω δεν έχουμε κάνει τίποτα, βάζοντας μέσα και τον εαυτό μου στο βαθμό της ευθύνης που μου αναλογεί, σαν συνδικαλιστής της Ε.ΤΕ  ΔΕΗ που είμαι.
Δεν εχουμε κάνει τίποτα απέναντι σε μια κυβερνηση που θεωρεί ότι είναι κυβερνηση ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ενώ αποδείχτηκε περίτρανα ότι εχουμε να κάνουμε με μια κυβερνηση  η οποία είναι χειρότερη και από αυτήν των ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ.
Κυβέρνηση σοσιαλιστική συνάδελφοι μου, που κατάφερε να περάσει ότι δεν χωρούσε ακόμη και στον πιο αρρωστημένο νου  ανθρώπου. Και φυσικά ότι θα μπορούσε ποτέ να συμβει σε μια χώρα όπως η ΕΛΛΑΔΑ με τόσο καλά οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Και δυστυχώς για εμάς τα περάσανε. Και εμείς συνάδελφοι απλώς τους κοιτάζουμε  και κλαίμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.  Μέλλον συνάδελφοι που δυστυχώς δεν θα υπάρξει. Γιατί αυτή η ακατονόμαστη κυβέρνηση μας έχει υποθηκεύσει για τουλάχιστον 40 χρόνια.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ συνάδελφοι που μας έχει φτάσει με τις επιλογές της στα πρόθυρα της προσωπικής μας χρεοκοπίας. Γιατί συνάδελφοι δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει το κράτος, εμείς θα χρεοκοπήσουμε. Θέλουν να μας φτάσουν στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, με μισθούς πείνας και συνθήκες τριτοκοσμικές. Για να μας πουλήσουν μια ώρα νωρίτερα,  ευκολότερα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος για τους αγοραστές μας (βλ. αξία μετοχών στο χρηματιστήριο).
Συνάδελφοι δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κατάπτυστη διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε., καθώς και τον εντολοδόχο διευθύνων σύμβουλο και πρόεδρο κύριο ΖΕΡΒΟ, που χωρίς ιδιαίτερη πίεση από την κυβέρνηση, και δυστυχώς με την ανοχή της ΓΕΝΟΠ σε μεγάλο βαθμό, πέρασε μειώσεις Μισθών, Υπερωριών, Κυριακών, Αργιών, Επιδομάτων και ότι άλλο μας επιφυλάσσει για το μελλον ο κύριος ΖΕΡΒΟΣ.
ΚΑΙ όλα αυτά για τον ΧΡΥΣΟ ΘΡΟΝΟ του στην Δ.Ε.Η. Α.Ε..
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι το ασφαλιστικό μας δεν είχε να πληρώσει φάρμακα από τον Ιούλιο του 2011 έως το τέλος Δεκεμβρίου 2011 λόγω εκλείψεως χρηματοδότησης  από τον κρατικό προϋπολογισμό .( βλ. ΕΦ΄ΕΞΕΙΣ ).
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι σε λίγες μέρες από σήμερα το ασφαλιστικό μας δεν θα έχει να πληρώσει ούτε τα νοσήλια των ασφαλισμένων μας και δεν θέλω να γίνω μάντης κακών , πιθανόν  ούτε και συντάξεις .(βλ. Πλαφον 600 εκ.)
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την διάλυση των ασφαλιστικών υπηρεσιών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο (π.χ την μη λειτουργία των μικροβιολογικών εργαστηρίων)
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την μείωση του παγίου πόρου προς τον ασφαλιστικό μας φορέα με απρόβλεπτες συνέπειες στην λειτουργία του.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την μείωση του ΕΦ΄΄ΑΠΑΞ πάνω από 30% σε όσους έχουν φύγει από 1-1-2011.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι η αναμονή για την λήψη του ΕΦ΄ ΑΠΑΞ σήμερα ξεπερνά τα 2  χρόνια .
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι οι κύριες συντάξεις μειωθήκαν πάνω από 30%.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι οι ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ συντάξεις  μας μειώθηκαν  πάνω από 40%.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την επιβολή του ΛΑΦΚΑ, φόρο τον οποίο είχε καταργήσει η προηγουμένη κυβέρνηση και επέστρεψε τα παρανόμως παρακρατηθέντα χρήματα.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι πλέον δεν παίρνουμε δώρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, δώρο ΠΑΣΧΑ και επίδομα ΑΔΕΙΑΣ.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι πλέον δεν παίρνουμε  τις μισθολογικές διαφορές από την εργασία Κυριακών ,Αργιών και Υπερωριών στην αρχή  του νέου χρόνου.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την αλλαγή ωραρίου που υιοθέτησε η διοίκηση χωρίς να σκεφτεί τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι η ΔΕΗ μας οδηγεί συμφώνα με τις επιταγές  του Κυρ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στα διαιτητικά δικαστήρια, γιατί θεωρεί ότι το «Γ.Π» είναι εισόδημα και πρέπει να φορολογηθεί.   
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι το σενάριο για πάγωμα και την αφαίμαξη από την μη καταβολή της ωρίμανσης κλιμακίου και του χρονοεπιδόματος .
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την μείωση του αφορολογήτου από τις 12.000,00Ευρώ  στις 5.000,00 Ευρώ που είναι σήμερα με αναδρομική ισχύ από 1-1-11.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την αύξηση του ποσού των αποδείξεων με ταυτόχρονη κατάργηση του bonus και επιπλέον πρόστιμο εάν δεν επαρκούν οι αποδείξεις.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι το μόνιμο, από ότι φαίνεται χαράτσι μέσω τον λογαριασμών της Δ.Ε.Η., με ότι δυσάρεστα αποτελέσματα έχει αυτό για την επιχείρηση μας. Χωρίς το χαράτσι μας πνίγουν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί συνάδελφοι, σκεφτείτε τώρα με το χαράτσι τι θα επακολουθήσει!!! Και τους δίνουμε και προθεσμία 80 ημερών!
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την μείωση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, την αύξηση των χιλιομετρικών αποστάσεων, την μείωση της χιλιομετρικής αποζημίωσης Ι.Χ. οχημάτων και ότι άλλο ψηφίστηκε στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. Α.Ε. τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την κατάργηση του πενιχρού επιδόματος γεύματος μετά την πραγματοποίηση  2 και πλέον ωρών υπερωριακής απασχόλησης.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ούτε το σενάριο περί «ΠΕΡΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ» και μην νομίζεται ότι εμεις θα εξαιρεθούμε ή μήπως πιστεύεται ότι εμεις θα εξαιρεθούμε και από το «ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ?» Μάλλον κάνουμε λάθος.
ΔΕΝ μπορούμε συνάδελφοι να ξεχάσουμε ότι στην κοπή της πίτας της ΔΕΗ Α.Ε  στις 14/2/12 ο κυρ. ΖΕΡΒΟΣ ανακοίνωσε την πώληση μονάδων και εργοστασίων, και δεν υπήρχε καμιά αντίδραση από ΓΕΝΟΠ και ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ που ήταν παρόν.
ΔΕΝ μπορούμε να ξεχάσουμε συνάδελφοι ότι στις 28/2/12 ψηφίστηκε η κατάργηση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ.
ΔΕΝ μπορούμε συνάδελφοι να ξεχάσουμε ότι στις 26/12/11    η STANDARD & POORS υποβάθμισε την μετοχή μας από την κατηγορία «CCC»στην κατηγορία «Β-»!!!! Φυσικό είναι αφού κατάφερε η διοίκηση μετά από περικοπές μισθών περίπου 300 εκατ. ΕΥΡΩ το 2011 να βγει στο κόκκινο στο τέλος του χρόνου, και ουσιαστικά να απολέσει εισοδήματα της τάξης των 1,3 δις ευρώ σε σχέση με το 2010. ΕΥΤΥΧΩΣ όμως για όλους μας ήρθε ο από μηχανής θεός ο κύριος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ να μας σώσει και πάλι….και αυτή τη φορά όχι πλέον σαν κράτος ,όπως μας είχε συνηθίσει, αλλά σαν επιχείρηση!!!
Και τι εισηγήθηκε είναι γνωστό…  κατάργηση του προνομίου ,
ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ του «Γ.Π», όπου θα εξοικονομήσει περίπου 40 εκ.  ΕΥΡΩ ετησίως .Εισηγείται νέες περικοπές και
μείωση 10-15 % στις λειτουργικές και μισθολογικές  δαπάνες λειτουργίας της επιχείρησης , και αύξηση τιμολογίων του ρεύματος περίπου  15%.  Και εμείς τι κάνουμε ; Απλά καλούμαστε να ξεχάσουμε ότι ξέραμε μέχρι χθες !!!!!
ΜΑΛΛΟΝ συνάδελφοι πρέπει να ξεχάσουμε όλοι μας και δια παντώς, την δυστυχώς για εμάς, ανύπαρκτη ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ηγεσία που έμεινε απλώς θεατής σε όλα όσα μας έχουν συμβεί. Ίσως πρέπει να είμαι λιγάκι επιεικής με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ γιατί και εγώ σαν συνδικαλιστής, όπως και όλοι μας σαν εκλεγμένα όργανα έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. ΑΛΛΑ εγώ όμως δεν θα είμαι.  ΟΙ άνθρωποι αυτοί απλά δεν υπάρχουν και δεν υφίσταται. ΠΡΙΝ από 2,5 περίπου χρόνια σε ενημέρωση που κάναμε σαν Τ.Δ.Ε ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ στην Π.Α.Θ. αποκάλεσα τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ «γραφικό» με αποτέλεσμα  συνάδελφος συνδικαλιστής  να πέσει επάνω μου να με κατασπάραξη για να ανακαλέσω, πράγμα που φυσικά έκανα για την διατήρηση της ηρεμίας, της ομόνοιας και της εικόνας του σωματείου στα μάτια των συναδέλφων. Τον απεκάλεσα γραφικό τότε, γιατί με την προηγουμένη κυβέρνηση, όπως όλοι θυμόμαστε δεν κατέβαινε από τα κεραμίδια όπου ήταν ανεβασμένος και μαζί με αυτόν και εμείς, με απώτερο σκοπό να κρατήσουμε τις κόκκινες γραμμές μας και τα κεκτημένα μας ανέπαφα. Θυμόμαστε ότι είχε διαλύσει και αναβάλει άπειρα Δ.Σ. που έκανε ο τότε πρόεδρος Κυρ.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, με αποτέλεσμα να καταστρέψει όλο το αναπτυξιακό πρόγραμμα της επιχείρησης, παρέα με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τον Κυρ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ κ.λ.π, κάνανε καταλήψεις, διώξανε εργολάβους, διαγράψανε υπουργούς, κατεβάζανε κόσμο στην ΑΘΗΝΑ για διαμαρτυρία στα  υπουργεία, ανεβήκανε σε καμινάδες, αλυσοδεθήκανε σε εισόδους κτιρίων και άλλα πολλά. Κόκκινες γραμμές όμως που στην διαδρομή μάλλον έγιναν ΡΟΖ και σιγά-σιγά ξεθωριάσανε τόσο, ώσπου έγιναν δυσδιάκριτες και στο τέλος αόρατες.
Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την αυτοθυσία όμως του προέδρου μας, που κατάφερε να συλληφθεί για το καλό της κοινωνίας μας, και της εικόνας μας ως εργαζόμενοι . Και ως δια μαγείας ο αγαπητός μας Πρόεδρος συνελήφθη σε ζωντανή διακαναλική σύνδεση. Και αυτό επειδή εμείς σαν εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η Α.Ε δεν είχαμε, ούτε έχουμε αλλά προβλήματα, τα εχουμε λύσει όλα και ειδικά τα οικονομικά μας. Μήπως ο πρόεδρος άλλαξε στρατόπεδο και από υποστηρικτής του ΤΡΟΤΣΚΙ, όπως δήλωνε στο παρελθόν, εχει καταφύγει στην σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ ή στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ; Γιατί δεν τον βλέπω ουτε στο παλιό ΠΑΣΟΚ αλλά ουτε και στο νέο ΠΑΣΟΚ PLUS!!!
Μήπως συνάδελφοι ξεχνάμε τις από αρχαιοτάτων χρόνων αποφάσεις γενικών συμβουλίων της ΓΕΝΟΠ περί μιας Δ.Ε.Η. ΕΝΙΑΙΑΣ και ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ; (Βλ. ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ )
Ακούμε για μια νέα μικρή ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΜΗΕ, ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ κ.λ.π. Ευέλικτα σχήματα εταιριών συνάδελφοι, λειτουργικά και εύκολα να πωληθούν ξεχωριστά.(βλ. ΟΤΕ )
Και ούτε λέξη για την ασφαλιστική περιουσία του ταμείου μας. Συγνώμη συνάδελφοι, ξέχασα ότι το ασφαλιστικό μας λύθηκε το 1999, με την υπογραφή του σημερινού Υπουργού ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Κυρ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ .(Ν. 2773/99)
Μηπως συνάδελφοι ξεχνάμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την μόνιμη διαγραφή του όρου ΕΦ΄ΕΞΕΙΣ;
Μηπως συνάδελφοι ξεχνάμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην ΓΕΝΟΠ ως προς την υπογραφή Σ.Σ.Ε.; δηλαδή ότι θα γίνεται μνεία στο νομοσχέδιο ότι και μετά τον διαχωρισμό της επιχείρησης υπεύθυνη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων θα είναι η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και όχι τα πρωτοβάθμια αντιπροσωπευτικά σωματεία  «ΑΣΟΠ»; Μάλλον ο υπουργός το ξέχασε  και πιθανόν η ΓΕΝΟΠ μας το κρύβει! Μήπως συνάδελφοι ξεχνάμε τις κόκκινες γραμμές της ΓΕΝΟΠ για την πώληση μονάδων παραγωγής ,ορυχείων, μεταφοράς, διανομής, εμπορίας κ.λ.π. Δυστυχώς όμως συνάδελφοι η ΓΕΝΟΠ ενώ ήτανε σύσσωμοι με όλο το Δ.Σ στην Πτολεμαΐδα στις 7 /9 /11 , παρέμεινε απλώς θεατής στις ανακοινώσεις που της έκανε ο υπουργός Κυρ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, για πώληση μονάδων. Και δεν ήταν μόνο αυτό!!!  Επιτρέψανε και σε πρωτοβάθμιο σωμάτιο του λεκανοπεδίου να πραγματοποιήσει ΗΜΕΡΙΔΑ ενημέρωσης στον Υπουργό, και να τον ευχαριστήσουν για τα χαρούμενα νέα που τους ανακοίνωσε 8 & 9/9/11. «Μνήμες Λιγνίτη ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».
Μήπως συνάδελφοι ξεχνάμε τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΓΕΝΟΠ που έγιναν στις 15/11/11, και έχουν να κάνουν με τις νέες μειώσεις στον μισθό μας, σύμφωνα με την πρόθεση της διοίκησης, και τις επιταγές της κυβέρνησης; Να σας βοηθήσω!
Η Δ.Ε.Η. μας ανακοινώνει ότι θα γίνουν περικοπές στους μισθούς μας ως εξής:
ΜΕΙΩΣΗ 35% των ειδικών επιδομάτων.
ΜΕΙΩΣΗ 35% των μεταβλητών αποδοχών (Κυριακές, Αργίες, Υπερωρίες)
ΜΕΙΩΣΗ 13% συγκριτικά με το 2009 στο σύνολο του προσωπικού.
Και ξέρετε τι ανακοινώνει η ΓΕΝΟΠ;
Η πρόταση της διοίκηση «ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ».
Και να σας πω το αποτέλεσμα Δ.Σ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ 18/11/11 . Συνεδρίαση για γερά νεύρα , μέχρι στις 02:00 το πρωί. Αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Αποφασίσανε να μην συζητήσουνε τις περικοπές των μισθών, αλλά να δώσουνε βάρος στην εικόνα της ΓΕΝΟΠ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ για το χαράτσι ακινήτων. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ δέχτηκαν άτυπα οι συνάδελφοι της ΓΕΝΟΠ όλες τις προτάσεις της διοίκησης για νέες μειώσεις !!!! λέγοντας ότι θα δεχτούμε τις μειώσεις, οι οποίες όμως θα είναι προσωρινές, για 3 μήνες τουλάχιστον, μέχρι να βρούμε χρόνο για να συζητήσουμε με την διοίκηση. Τι να συζητήσουμε συνάδελφοι, τα αυτονόητα. Δηλαδή τι; ότι δεν δεχόμαστε άλλες μειώσεις μισθών; Τα συμπεράσματα δικά σας συνάδελφοι!! Και έτσι συνάδελφοι χωρίς να ματώσουμε, όπως συνηθίζει να λέει ο πρόεδρος, στο τέλος του μήνα Νοεμβρίου-Δεκεμβριου-Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και βλέπουμε,  είδαμε όλοι μας την νέα μείωση στο εξοφλητικό μας ή ακόμη καλύτερα στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Μείωση που στα μέλη μας ως  Τεχνικοί  επί το πλείστον κυμάνθηκε από 250,00 ευρώ έως και 800,00 ευρώ. Και δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε ακολούθησε ένα αλαλούμ σχετικά με το ύψους των μειώσεων στους μισθούς μας με μόνο αποτέλεσμα τον πλήρη εξευτελισμό μας σαν συνδικάτο εργαζομένων.
Θέλω όμως συνάδελφοι να ζητήσω και από το Δ.Σ της Ε.ΤΕ Δ.Ε.Η. εξηγήσεις  για όλα αυτά που έχουν συμβεί και δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Μια Ε.ΤΕ Δ.Ε.Η. που δικαιωματικά έχει την μερίδα του λέοντος σαν το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο μέσα στην ομοσπονδία. ΣΩΜΑΤΕΙΟ που έπρεπε να πρωτοστατεί σε όλα και όχι να περιμένει την απούσα ΓΕΝΟΠ για να λειτουργήσει. Έπρεπε συνάδελφοι του προεδρείου εμείς να βγούμε στα κάγκελα και να παρασύρουμε μαζί μας και την ΓΕΝΟΠ. Συμφωνώ στο ότι όλοι μας έχουμε τα πιστεύω μας ήτοι αυτά είναι θρησκευτικά, ήτοι είναι πολιτικά. Συμφωνώ ότι όλοι μας ακούμε τον πολιτικό μας φορέα και τον προασπιζόμαστε, αλλά συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ φτάνει πια!
Είπαμε να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά αρκετά με αυτή την κωμωδία!!! Έχουμε χάσει πλέον τα αυγά και τα πασχάλια όπως λέει ο λαός μας .Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Έχουμε χάσει πλέον την ελπίδα μας για το αύριο. Έχουμε χάσει το χαμόγελο μας. Δεν γνωρίζουμε πλέον τι θα μας ξημερώσει.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!
ΕΑΝ όλα αυτά συνάδελφοι τα έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ θα είχαν ξεσηκωθεί μαζί με τις πέτρες και οι πεθαμένοι, και θα τους  πετροβολούσαν ανελέητα και δυστυχώς δεν θα είχανε άδικο για τις πράξεις τους.
Και μην νομίζεται ότι επειδή έχει αλλάξει ο πρωθυπουργός και έχουμε κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, όπως την αποκαλούνε για να μας χρυσώσουν το χάπι, θα αλλάξει κάτι.  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι πάλι η ίδια, αυτήν του ΠΑΣΟΚ και του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Και όπως οι ίδιοι δηλώνουν είναι κυβέρνηση 4ετίας και εκλεγμένος πρωθυπουργός ο Γ.Α.Π.  Άσχετα αν η ΓΕΝΟΠ κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση και καλεί την νέα κυβέρνηση να πάρει πίσω τον νόμο για το χαράτσι ακινήτων. Ποιον κοροϊδεύουμε συνάδελφοι!!

ΔΕΝ πιστεύω ότι εάν έρθει η κυβέρνηση της Ν.Δ θα γίνουν όλα όπως πριν, προς θεού, αλλά τουλάχιστον πιστεύω ότι θα ξεσηκωθεί επιτέλους το Συνδικαλιστικό κίνημα και μπορεί κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο. ΓΙΑΤΙ εάν δεν είναι προς το καλύτερο εμείς που ανήκουμε στην παράταξη της ΔΑΚΕ, θα τους δείξουμε για τρίτη φορά κόκκινη κάρτα και τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.
               ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ!!!
Πιθανόν συνάδελφοι θα ξυπνήσει και η ωραία κοιμωμένη που λέγεται Γ.Σ.Ε.Ε ,γιατί και αυτήν συνάδελφοι όπως φαίνεται, είναι βαθιά ριζωμένη και εξαρτημένη στον πολιτικό της φορέα, το ΠΑΣΟΚ. Γιατί συνάδελφοι εγώ προσωπικά και εσείς πιστεύω με την σειρά σας, δεν βρίσκω κάποια άλλη λογική εξήγηση για την αδράνεια της. Έχουν πάρει τα πάντα και από τον ιδιωτικό τομέα. Σε λίγο όπως πηγαίνουμε αυτοί οι κύριοι σε εισαγωγικά θα ποινοικοποιήσουνε και την υπογραφή Σ.Σ.Ε.  Εμείς συνάδελφοι έτσι και αλλιώς έχουμε ξεχάσει τι θα πει Σ.Σ.Ε, έχουμε να υπογράψουμε 3 χρόνια εάν θυμάμαι καλά και συνεχίζουμε ακάθεκτοι στον στόχο μας !!
Τέλος συνάδελφοι άσχετα από τα πολιτικά μας πιστεύω, θέλω να σας καλέσω να είστε ετοιμοπόλεμοι για τις δύσκολες μέρες που έρχονται, και για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν, γιατί είναι καθήκον μας να κρατήσουμε αυτήν την επιχείρηση ζωντανή και βιώσιμη, για εμάς και τα παιδιά μας και πρέπει τουλάχιστον να μας βρούνε ενωμένους σαν μια γροθιά, χωρίς ίντριγκες και παραταξιακές διαφορές.
Και μιλάω για αγώνες γιατί συνάδελφοι η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση της στις 20/11/11 αποφάσισε ότι θα πάμε σε απεργίες 48 ώρες επαναλαμβανόμενες με ότι αυτό συνεπάγεται, εάν η ηγεσία του υπουργείου προχωρήσει σε πώληση μονάδων και υποθέτω και περαιτέρω μετοχοποίηση,  καθώς επίσης σύμφωνα με πληροφορίες  θα ανοίξει και πάλι το θέμα του ασφαλιστικού  μας .

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΜΑΝΙΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ   Δ.Σ  Τ.Δ.Ε.  Ε.ΤΕ /  Δ.Ε.Η  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜ.ΔΑΚΕ Ε.ΤΕ /ΔΕΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ