Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μας άλλαξαν τα φώτα με την ανικανότητά τους…

Πέρασαν τουλάχιστον έξι μήνες από τότε που ο κ. Βενιζέλος είχε τη φαεινή ιδέα να επιβάλει το χαράτσι στα ακίνητα. 
Ένα μέτρο που εκτός από άδικο είχε χαρακτηριστεί και πρόχειρο αλλά και αντισυνταγματικό, ειδικά αφού προέβλεπε ότι θα κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν. Ήρθε το ΣτΕ να πει ότι όντως... δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα σε όποιον αρνείται να κόψει το χαράτσι και αποκαταστάθηκε τουλάχιστον η δικαιοσύνη. Όμως, ο κ. Βενιζέλος είχε έξι μήνες για να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που δε θα ταλαιπωρούσαν τους πολίτες οι οποίες εκτός από το φόρο που έπρεπε να πληρώσουν βρίσκονται αντιμέτωποι και με απίστευτες ουρές και ταλαιπωρία.

Πέντε μέρες τώρα ζούμε το θέατρο του παραλόγου με τη ΔΕΗ να λέει ότι δεν θα κόψει το ρεύμα, το υπουργείο Οικονομικών ότι θα περιμένει την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ και στη μέση τους περισσότερους από 500.00 πολίτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι και θέλουν να μην το πληρώσουν.


Μέρες τώρα η ΔΕΗ λέει τα δικά της και το υπουργείο τα δικά του. Χωρίς κανένα σεβασμό στους πολίτες οι οποίοι αισθάνονται και κερατάδες και δαρμένοι.


Βγήκε λοιπόν το υπουργείο του κ. Βενιζέλου να ανακοινώσει πως ότι κι αν κάνουν όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι, δε θα το γλιτώσουν. Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση:


Δεν έχει κανένα νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι το χαράτσι θα έλθει θέλουμε δε θέλουμε κι αν δεν το πληρώσουμε αναλαμβάνει η εφορία.
 
Επίσης, οι κατηγορίες νοικοκυριών και καταναλωτών που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ή εμπίπτουν σε ειδικές ρυθμίσεις πιστοποιούνται, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης είναι λογικό ένας καταναλωτής να ζητά έναν διακανονισμό της πληρωμής του με τη ΔΕΗ προκειμένου να μην καταβάλει κάτι που τελικώς δεν οφείλει να καταβάλει.

Μάλιστα, το υπουργείο άνοιξε πόλεμο και με τη ΔΕΗ την οποία κατηγορεί για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε. Προφανώς αναφέρεται στον διευθυντή επικοινωνίας κ. Στεριώτη που προσπαθεί κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ να εξηγήσει τα ανεξήγητα, κάνοντας ακόμη πιο θολά τα πράγματα.


«Όσοι, συνεπώς, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Η ουσία είναι ότι μας έχουν αλλάξει τα φώτα εξαιτίας της ανικανότητάς τους.


Πηγή: Antinews