Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Κριτική στην ηγεσία της ΝΔ για την υπερψήφιση του δεύτερου Μνημονίου

Σκληρή κριτική στην ηγεσία της ΝΔ για την υπερψήφιση του δεύτερου Μνημονίου άσκησε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα κ. Γιάννης Κιουτσούκης. “Τα μεγαλύτερα εγκλήματα γίνανε με την επίκληση της πατρίδας” είπε ο κ. Κιουτσούκης και πρόσθεσε: “μιλάμε για πατρίδα και ξεχνάμε τους ανθρώπους που υποφέρουν. Αυτό που ψηφίσαμε είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ας είμαστε λαϊκιστές όταν υπερασπίζουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Κάποιοι θέλουν να πουλήσουν τις δημόσιες υποδομές έναντι πινακίου φακής”. Έκλεισε λέγοντας "έλεος με τα τρομοκρατικά διλήμματα. Κουνάμε και εμείς το δάχτυλο στην κοινωνία. Ξέρετε τί είναι πάτε στο σούπερ μάρκετ να είναι γεμάτα τα ράφια και να μην μπορείς να αγοράσεις; Με το δεύτερο μνημόνιο ψηφίσαμε όλα όσα ζητούσαν οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες".

"Χάσαμε το ένα τέταρτο της κοινοβουλευτικής ομάδας με την υπερψήφιση του Μνημονίου" είπε η κυρία Μαρία Γιαλαμά και πρόσθεσε ότι μετά το μνημόνιο που διαλύει το κοινωνικό κράτος και απαξιώνει τα κοινωνικά κεκτημένα πολλοί μας θεωρούν συνυπεύθυνους". Άσκησε κριτική στην ηγεσία γιατί δεν συγκάλεσε τα κομματικά όργανα πριν ψηφίσει το Μνημόνιο "ανεχόμαστε το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου σε αλλότριες δυνάμεις και καθόμαστε στο ίδιο κυβερνητικό τραπέζι με τον προδότη των Ιμίων;".


Χρήσιμο εγκόλπιο για τον προεκλογικό αγώνα χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Σαμαρά ο βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας. Υπήρχε το Μνημόνιο ένα που ψηφίστηκε από δυνάμεις ανάξιες να χειριστούν τα προβλήματα του τόπου και είπαμε όχι και υπάρχει το μνημόνιο νούμερο δύο που με τον τρόπο που τέθηκε δεν είχε περιθώρια για άσκηση πολιτικής υποστήριξε ο κ. Τζαβάρας. “Ή θα έπρεπε να οδηγήσουμε τον τόπο στον γκρεμό ή να κάναμε αυτό που κάναμε, μόνο όσοι έχουν ιδιοτελείς και πονηρές σκέψεις μιλάνε διαφορετικά” κατέληξε.


“Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είπε το μεγάλο ναι για την σωτηρία του τόπου” είπε ο βουλευτής κ. Γρηγόρης Αποστολάκος και πρόσθεσε ότι “είναι η ώρα της ευθύνης και της στράτευσης και σημείωσε ότι δεν πρέπει να λείψει κανένας και να μην φορά καμία λεοντή”. Συντάχθηκε δε με τον πρόεδρο του κόμματος “που αντιστέκεται στην ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς και δεν ανέχεται κανέναν να του κουνάει το δάχτυλο”.


Θα δοθεί ιδεολογική μάχη ενάντια στην Αριστερά σε αυτές τις εκλογές είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι “η Αριστερά είναι υπεύθυνη για το σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Είμαστε εδώ γιατί η Αριστερά είχε ιδεολογική ηγεμονία”. 


 http://www.protothema.gr/