Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Όχι Σαμαρά σε μισθολογικές μειώσεις και απολύσεις στο δημόσιο

Αντίθετος σε νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Αρνείται επίσης να συζητήσεις μελλοντικές απολύσεις στο δημόσιο και επιμένει στην πρόταση της ΝΔ για εργασιακή εφεδρεία. Κατά τη συνάντησή που είχε σήμερα το μεσημέρι με την ηγεσία της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, την κάλεσε επίσης  να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος για ένα νέο μοντέλο δημόσιας διοίκησης, που θα εξασφαλίζει αξιοπρέπεια στον εργαζόμενο και αγοραστική δύναμη στο μισθό του.
 Στη συνάντηση ο κ. Σαμαράς άκουσε τις απόψεις των συνδικαλιστών του κόμματος συζήτησε μαζί τους τα θέματα που αφορούν το δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και παρουσίασης του προγράμματος του κόμματος στην προεκλογική περίοδο που μπαίνει σιγά – σιγά η ΝΔ.
Το προεδρείο της ΔΑΚΕ έθεσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ζητήματα των επιμέρους τομέων της οργάνωσης και εξέφρασε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Κατήγγειλε έντονα τη συνεχιζόμενη πρακτική που ακολουθούν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με ζητήματα της Δημόσιας Διοίκησης (μετακινήσεις, τοποθετήσεις, προαγωγές) και ζήτησε από τον Πρόεδρο να φρενάρει τις πρακτικές αυτές.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι, ειδικά για τα ζητήματα της Παιδείας, δεν θα ψηφίσει κανένα σχέδιο νόμου που θα έρθει στη Βουλή.
 Έγινε επίσης συζήτηση για το κούρεμα των ομολόγων των Ταμείων, το οποίο ο κ. Σαμαράς θεωρεί πολύ σοβαρό ζήτημα. Όπως πολύ σοβαρό θεωρεί και το ζήτημα των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες μικροεπενδυτές, καθώς και τις περιπτώσεις των απολυθέντων που, αντί αποζημίωσης, πήραν ομόλογα του Δημοσίου, όπως και των εταιρειών που πήραν ομόλογα έναντι οφειλών του Δημοσίου.

 http://www.antinews.gr/