Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

«ΠΕΣ ΟΧΙ»: ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


Σε αναβρασμό είναι η ΝΔ και ιδιαίτερα η λαϊκοδεξιά παράταξη, με την διαφαινόμενη πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να συμφωνήσει στα σκληρά μέτρα που απαιτεί η τρόικα και τους γαλάζιους συνδικαλιστές να τον καλούν να πει «όχι». Ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να γυρίσει την πλάτη του στα μέτρα της τρόικας, την ώρα που ανάλογη άποψη εξέφραζε και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Ν. Κιουτσούκης, εκτιμώντας πως ένα ενδεχόμενο «ναι» του προέδρου της ΝΔ θα «γκρεμίσει» τα ποσοστά του κόμματος.
«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όλα αυτά για τα οποία παλέψαμε μέχρι τώρα. Θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα, αν ψηφιστούν, θα βυθίσουν τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση. Να πούμε "όχι" στα μέτρα που βυθίζουν στην ύφεση και να πούμε "ναι" σε άλλα μέτρα», δήλωσε ο κ. Μανώλης στον Βήμα FM. «Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο», τόνισε, με διλήμματα «μέτρα ή χρεοκοπία». «Καλύτερα φτωχοί με αξιοπρέπεια, παρά εξευτελισμένοι. Ας μας αφήσουν να διαλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε», παρατήρησε χαρακτηριστικά, ενώ όπως επεσήμανε, ούτως ή άλλως τα χρήματα που δίνουν οι δανειστές είναι για να ξεπληρωθεί το χρέος και όχι για να ζήσουν οι Έλληνες.
«Εάν ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι με αυτό το "ναι", που ενδεχόμενα θα πει, η χώρα θα σωθεί, ας το κάνει. Αλλά να ξέρει ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και θα κατρακυλήσουν και θα πάνε στα ποσοστά που είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Ν. Κιουτσούκης μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.
«Πρέπει να πουν "όχι", γιατί οι αρχηγοί των κομμάτων γίνονται ηγέτες με τα λίγα και στιβαρά "όχι". Όχι, με τα πολλά και υποτακτικά "ναι"», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως αν αρνηθούν οι αρχηγοί το νέο πακέτο μέτρων «δεν υπάρχει ούτε μια στο δισεκατομμύριο να μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία. Αντίθετα, τόνισε, «μόλις διασφαλίσουν και με τους ειδικούς λογαριασμούς που λέει η κ. Μέρκελ τα χρήματά τους και τόκους των δανείων που μας έδωσαν, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η χώρα θα πάει στη χρεοκοπία».
Ερωτηθείς εξάλλου, αν θα αποχωρήσει από τη ΝΔ, απάντησε ότι «αυτό θα το αποφασίσω την ώρα που θα το δω. Δεν μπορώ να κάνω εικασίες εγώ από τώρα. Έχω κατά νου πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα κάνει, περίπου, πάνω-κάτω, τα ίδια πράγματα».

 http://www.paraskhnio.gr/index.php?option=com_content&view=featured&Itemid=35