Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Συμβολική κατάληψη στο κτήριο της ΡΑΕ από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατέλαβαν, συμβολικά, νωρίς το πρωί της Παρασκευής το κτίριο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στην οδό Πειραιώς.

Διαμαρτύρονται για την υπόθεση της Energa και Hellas Power, από τις οποίες αφαιρέθηκε η άδεια και οι περίπου 200.000 συνδρομητές τους αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη ΔΕΗ.

Χθες, οι 18 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 85 εκατομμυρίων ευρώ από τους υπεύθυνους των εναλλακτικών παρόχων ρεύματος Energa και Hellas Power ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθούν.
Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις (με την ιδιότητα του υπόπτου) είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν απιστία, υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Στους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνονται μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που έδωσαν την άδεια στις δύο εταιρείες, χωρίς αυτές να πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμο.
«Η ηλεκτρική ενέργεια είναι σοβαρή υπόθεση για την αφήνουμε στα χέρια των ιδιωτών», είπε στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος ενώ καταλόγισε ευθύνες στη ΡΑΕ για την υπόθεση των δύο εταιρειών.

 http://www.newsit.gr/ - http://www.energypress.gr/