Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Καταγγελία σύμβασης και διαγραφή από τo μητρώo για Energa - Hellas Power

Και επίσημα τίτλοι τέλους για τις εταιρείες Energa και Hellas Power καθώς με κοινή ανακοίνωση τους η ΡΑΕ και ο ΔΕΣΜΗΕ, ενημερώνουν τους καταναλωτές ότι καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις συναλλαγών των δύο εταιρειών οι οποίες και διεγράφησαν από το μητρώο της αγοράς λόγω μη εκπλήρωσης των οικονομικών τους υποχρεώσεων.
Συνεπώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση οι εταιρείες δεν μπορούν να προμηθεύουν ενέργεια στους πελάτες τους, εξέλιξη που σύμφωνα με τις δύο επίσημες αρχές δεν επηρεάζει καθόλου την παροχή ρεύματος στους 200 χιλιάδες πελάτες των δύο εταιρειών, οι οποίοι δεν χρειάζεται να προβούν άμεσα σε κάποια ενέργεια. Και αυτό καθώς από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (25 Ιανουαρίου) θα ξεκινήσουν να τροφοδοτούνται κανονικά από τη ΔΕΗ που θα λειτουργήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση ως τελευταίο καταφύγιο.
Επισημαίνεται ότι οι πελάτες αυτοί μετά τη μετακόμισή τους στη ΔΕΗ έχουν προθεσμία τριών μηνών να επιλέξουν τον προμηθευτή της αρεσκείας τους καθώς επίσης και ότι μέσα στην ημέρα αναμένεται ανακοίνωση της ΔΕΗ με οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνουν οι συγκεκριμένοι καταναλωτές.


Προκαταρκτική εξέταση για τις δραστηριότητες Energa-Hellas Power

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέλαβε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, διέταξε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου με αφορμή πόρισμα του επικεφαλής εισαγγελέα της αρχής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτη Νικολούδη σχετικά με υπόθεση που αφορά συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των ΔΕΣΜΗΕ-ΡΑΕ με τις εταιρίες Hellas Power και Energa.
Σύμφωνα με το πόρισμα, οι δύο εταιρίες εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ τα χρήματα κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Το συνολικό ποσό εμφανίζεται να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ και ήδη η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει δεσμεύσει τους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς.

 http://www.energypress.gr/portal/